Ce fructe şi legume nu se strică dacă nu stau în frigider. Pot fi cumpărate în cantităţi mai mari

04 apr. 2020
Ce fructe şi legume nu se strică dacă nu stau în frigider. Pot fi cumpărate în cantităţi mai mari

Există o serie de fructe şi legume care nu se strică foarte repede. Chiar dacă nu stau în frigider şi sunt ţinute la temperatura camerei ele rezistă mai mult timp, motiv pentru care trebuie luate în vedere în această perioadă în care ieşitul cât mai rar din casă şi drămuirea potrivită a proviziilor este deosebit de importantă.

Ce fructe şi legume nu trebuie ţinute în frigider

Nutriţioniştii atrag atenţia că multe fructe şi legume se păstrează mai bine în afara frigiderului, iar majoritatea dintre ele trebuie să fie complet coapte înainte să fie băgate la rece.

Roşiile trebuie puse la frigider doar după coacere

De obicei, ţinem roşiile la frigider după ce le cumpărăm. Totuşi, există un motiv bun pentru care aceastea sunt păstrate la temperatura camerei în supermarket. Dacă avem în vedere faptul că sunt suficient de coapte pentru a fi mâncate, roşiile se menţin mai bine atunci când sunt în afara frigiderului. Odată ce au atins punctul maxim de coacere, roşiile pot fi puse în frigider. În caz contrar, vor începe să se strice. Nu uitaţi, roşiile nu se vor coace în frigider de la sine. Bananele nu ar trebuide asemenea ţinute în frigider, altfel se înnegresc rapid.

Cartofii

Cel mai bun truc pentru a păstra cartofii pentru un timp mai îndelungat este să îi ţii cât mai departe de frigider. Mari sau mici, cartofii nu trebuie niciodată păstraţi în frigider. Cel mai bun loc în care îi poţi depozita, la fel ca în cazul cepei, este unul întunecat şi răcoros, cum ar fi partea de jos a cămării. Dacă sunt ţinuţi în lumină, coaja lor se va înverzi şi se vor strica. De asemenea, dacă sunt ţinuţi în frigider, vor acumula umezeală, lucru care le poate strica gustul.

Portocalele trebuie ţinute la frigider înainte de a fi mâncate

Aceste fructe trebuie puse la frigider înainte de a fi mâncate, deoarece nivelul antioxidanţilor şi vitaminelor creşte pe măsură ce portocalele se coc la rece. Dacă le scoţi din frigider şi le laşi prea mult timp la temperatura camerei, acestea îşi vor pierde treptat conţinutul de vitamina C, iar frigiderul este cel care le ajută să îşi menţină nutrienţii mai mult timp.