Ce i-a arătat Raed Arafat lui Klaus Iohannis! Președintele a fost super încântat

24 apr. 2020
Ce i-a arătat Raed Arafat lui Klaus Iohannis! Președintele a fost super încântat

Klaus Iohannis a avut astăzi parte de o prezență mai puțin obișnuită. Președintele s-a arătat foarte încântat de ceea ce i-a arătat secretarul de stat Raed Arafat, cu atât mai mult cu cât a fost asigurat că „o să fie bine.”

”Bine ați venit, domnule Președinte! Numele meu este Escu și sunt la datorie în Spitalul Modular Covid-19. Trecem prin vremuri dificile, dar o să fie bine!”. Asta i-a spus lui Klaus Iohannis, un robot-asistent, la Unitatea de Suport Medical Bucureștii Noi, unde președintele a făcut o vizită, însoțit de secretarul de stat Raed Arafat.

Roboțeii asistent vor ghida pacienții în spital, vor servi mâncarea și vor avea și alte sarcini ne-medicale.

„Este totul special amenajat aici. Este o facilitate total atipică, într-un spaţiu gândit pentru depozit sau magazin. Prin iniţiativă privată s-a realizat practic un fel de spital. Din capul locului vreau să spun că apreciez foarte mult această iniţiativă privată.

Eu ţin să mulţumesc tuturor celor care s-au implicat aici – şi firmelor, şi persoanelor private, şi ONG-urilor şi voluntarilor, fiindcă au fost şi mulţi voluntari. Înţeleg că ceva similar se va găsi şi în altă parte din ţară. Eu sunt foarte, foarte bucuros că antreprenorii, ONG-urile, persoane private au înţeles că este bine să nu lase statul singur să gestioneze această epidemie şi ne bucurăm cu toţii când vedem că şi oamenii de afaceri, ONG-urile vin cu un ajutor foarte practic şi bine-venit.

Le mulţumesc tuturor. Celor care vor veni aici le doresc sănătate, iar dumneavoastră tuturor vă doresc multă sănătate”, a spus şeful statului, după ce a vizitat Unitatea de Suport Medical „Bucureştii Noi”, împreună cu premierul Ludovic Orban, cu miniştrii Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi de Interne, Marcel Vela, precum şi cu şeful DSU, Raed Arafat.