Ce înseamnă, de fapt, atunci când visezi că îți cad dinții? Adevărul despre vise!

04 dec. 2019
Ce înseamnă, de fapt, atunci când visezi că îți cad dinții? Adevărul despre vise!

Ce înseamnă, de fapt, atunci când visăm că ne cad dinții? Cu toții ne-am pus această întrebare măcar o dată în viață. Pentru că suntem foarte superstițioși din fire, noi românii tindem să credem în fel și fel de basme și teorii.

De fapt, totul se întâmplă la nivel psihologic. Majoritatea ar spune că acest vis semnifică pierderea unei persoane. Potrivit tradiției, dacă te-a durut în momentul în care dintele ți-a căzut, o persoană dragă ție va avea de suferit. Dacă visezi că îți cade un dinte din față, este vorba despre cineva din familie, dacă visezi că ți-a căzut o măsea, vei pierde pe cineva mai îndepărtat.

Care este explicația adevărată?

Medicii spun că acest vis are, de fapt, o altă semnificație. Visul arată că te îngrijorează ceva, că vei face o schimbare sau că suferi de anxietate. Pierderea dinților reflectă teama pe care o simte o persoană.

„Sa visezi ca iti cad dintii ar putea insemna ca iti e teama sa nu fi pusa intr-o situatie neplacuta, sa esuezi in viitor ori chiar ca iti e frica sa nu-ti pierzi fortele”, spune psihoterapeutul Laurel Steinberg.

Potrivit lui Sigmund Freud, aceste tipuri de vise reprezintă sentimentul de a fi neputincioși. De asemenea, psihologul Nancy Irwin sustine ca acest vis poate indica faptul că te temi de cum te văd cei din jur.

„Stresul provoaca tensiune in organism. Acest lucru te poate determina sa iti scrasnesti dintii, ceea ce te poate determina sa visezi ca-ti pierzii dintii ca urmare a inclestarii maxilarului, lucru pe care nu il poti procesa in mod constient in timp ce dormi”, spune GinaMarie Guarino.

Acesta mai spune că pierderea dinților mai poate însemna teama de a pierde pe cineva iubit.

„Sa-ti cada dintii in vis poate simboliza frica de a pierde ceva sau pe cineva. Uneori, lucrurile de care te temi sunt evidente, alteori nu”, spune Guarino.