Ce mănâncă în fiecare zi Regina Elisabeta a II-a? Așa s-a mentinut sanatoasa pana acum, la 94 de ani

de: Ana Toma
11 apr. 2021
Ce mănâncă în fiecare zi Regina Elisabeta a II-a? Așa s-a mentinut sanatoasa pana acum, la 94 de ani
Regina Elisabetta a II a

Prințul Philip, prima și ultima iubire a Reginei Elisabeta a II-a, a murit pe 9 aprilie. Cuplul regal a avut cea mai longevivă relație monarhică din lume și e de înțeles, având în vedere regulile alimentare pe care aceasta le respectă.

Are 94 de ani și continuă să se mențină în formă, respectând reguli stricte de alimentație. Soția prințului Philip nu are un secret anume, însă bucătarul șef regal este cel care știe cel mai bine ce are voie să mănânce aceasta.

Cum se menține în formă Regina Elisabeta

Regina Elisabeta nu este adepta mâncărurilor sofisticate. Aceasta preferă un meniu simplu, însă alege să respecte anumite reguli când vine vorba de mesele zilei. Micul dejun constă în ceai neîndulcit și biscuiți. Mai târziu, urmează cerealele și un toast cu dulceață, după cum spune bucătarul regal. Uneori, regina mai poftește și ouă jumări cu somon afumat, iar în timpul sărbătorilor de iarnă, aceasta preferă și trufele.

Înainte de prânz, Regina Elisabeta are un tabiet mai special. Aceasta servește un pahar cu gin cu gheață și lămâie. De asemenea, atât la masa de prânz cât și la cină, regina nu consmă alimente care conțin amidon.

În general, prâzul constă în pește la grătar cu spanac, sau dovlecei. Carnea de pui la grătar și salata este și ea o variantă, cam orice tip de carne, însă în niciun caz paste, orez, sau cartofi.

Ce mănâncă Regina Elisabeta la cină

După masa de prânz vine ceaiul de după amiază, pe care de multe ori, aceasta îl servește cu miere și cu un desert precum un chef cu cremă sau tort cu ciocolată și biscuiți. Aici se mai adaugă și două sandvișuri, unul cu somon afumat, altul cu castravete și ou.

Masa de seară are la bază tot friptură, în general, achiziționată de la producătorii locali, alături de sos de ciuperci, smântă, dar și whiskey. De asemenea, imediat după terminarea cinei, Regina Elisabeta bea un pahar de șampanie, lucru care a devenit deja o tradiție.

Un aliment de care nu se poate lipsi este ciocolata neagră, pe care cu greo o refuză. Dacă vă întrebați ce fel de activităț recreative face Regina, ei bine, aceastaă adoră plimbările lungi cu câinii, dar și călăritul.