Ce nu trebuie să faci de Sfântul Ștefan, pe 27 decembrie! Ce este bine să facem pentru sănătate și sporul casei

26 dec. 2020
Ce nu trebuie să faci de Sfântul Ștefan, pe 27 decembrie! Ce este bine să facem pentru sănătate și sporul casei
Icoana Sfântului Ștefan, care se sărbătorește pe 27 Decembrie

Peste 400.000 de români își sărbătoresc ziua onomastică, pe 27 Decembrie, de Sfântul Ștefan. Este o mare sărbătoare pentru toți românii, la două zile după Crăciun și este bine ca toți creștinii să țină cont de obiceiurile și tradițiile din această zi sfântă. Când se încalcă aceste reguli nescrise, pot să apară probleme în familie.

Ce nu trebuie să faci de Sfântul Ștefan, pe 27 Decembrie. În primul rând, fiind o zi de mare sărbătoare nu trebuie să se facă deloc curățeni și nici să se spele haine.

Ce nu trebuie să faci pe 27 Decembrie, de Sfântul Ștefan

De asemenea, pe 27 Decembrie, nu este bine să vă abateți în drumeții montane sau alte deplasări în zone izolate pentru că s-ar putea să vi se întâmple ceva rău pe acolo și nimeni nu vă va proteja. De altfel, datina spune că sfântul ne protejează de obicei, dar în această zi călătoriile de acest tip ar fi o sfidare la adresa sa.

Pe 27 Decembrie, de Sfântul Ștefan, aveți mare grijă. Nu vă certați cu nimeni, evitați conflictele și discuțiile în contradictoriu, chiar dacă știți că aveți dreptate. Dacă nu v-ați împăcat în Ajunul Crăciunului cu cei cu care ați avut probleme pe parcursul anulul care se apropie cu pași repezi de final, mai este o ultimă șansă de Sfântul Ștefan. Împăcările sunt mai puternice și mai durabile dacă se petrec în această zi.

Ce este bine să facă pe 27 Decembrie, de Sfântul Ștefan

În această zi de mare însemnătate pentru creștinii ortodocși din întreaga lumea, este foarte important să dăruim icoana Sfântului Ștefan sau o candelă nouă, care să fie aprinsă.

Tradiția spune că este bine să facem acest lucru pentru a avea spor în casă, dar și pentru sănătatea celor aflați în suferință, din familia noastră. Același lucru este valabil și pentru cei păgubiți.

În semn de iubire, preţuire şi respect pentru Sfântul Ştefan, dar şi ca dovadă de iubire şi înţelegere, este bine să ne împăcăm cu persoanele cu care suntem certaţi”, spun preoţii, care ne îndeamă să dăruim icoana Sfântului pentru a avea parte de sănătate și spor în familie.