Ce provoacă berea în organismului tău dacă o consumi după masă? Specialiștii spun adevărul!

NDQyOTYxNTMzMjQxMWE3YjE2MzQ3YTdlMjQ5OTYz.thumb

Românii stau foarte bine. Suntem primii din Europa la consumul de bere, lucru care nu ne pune într-o postură foarte bună. Totuși, berea poate avea efecte și pozitive asupra organismului nostru, desigur, dacă o consumăm cu măsură.

Nutriționiștii afirmă că un oahar de bere, după masă, poate îmbunătăți digestia. La fel și piperul sau turmericul. Consumate în cantități moderate, acestea au efecte benefice.

Fibrele solubile pe care le conține berea ajută la îmbunătățirea digestiei. În cifre, 300 ml de bere pot conține până la un gram de fibre solubile, potrivit doctorulzilei.ro.

O bună funcționare a sistemului digestiv ne influențează greutatea corporală, imunitatea și reglarea metabolismului, de aceea este foarte important să îi menținem sănătatea și buna funcționare.

Se recomandă 330 ml în cazul femeilor și 660 ml în cazul bărbaților

”Un pahar de bere consumat după o masă mai copioasă sau după mâncăruri mai grase, poate acționa benefic asupra întregului organism având un rol în îmbunătățirea digestiei. Un consum moderat al acestei băuturi-aliment ar putea aduce beneficii organismului, contribuind la asigurarea unui tranzit intestinal corespunzător. Concret, fibrele pot stimula secreția de acid gastric, pancreatite, enzime, gastrină și colecistochinină, substanțe nutritive necesare pentru stimularea tranzitului intestinal corespunzător”, a declarat Dr. Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Revista Presei