Ce se întâmplă ce amenzile date de Poliție în stare de urgență. Mesajul lui Ludovic Orban

06 mai 2020
Ce se întâmplă ce amenzile date de Poliție în stare de urgență. Mesajul lui Ludovic Orban

Toate amenzile date de Poliție în stare de urgență sunt neconstituționale. Este decizia CCR, ca urmare a admiterii sesizării Avocatului Poporului asupra OUG care reglementează amenzile în stare de urgenţă.

„Exact ca şi alte decizii luate de CCR în perioada lui Dragnea, şi decizia aceasta arată că actuala CCR este de partea celor care încalcă legea, de partea celor care încalcă regulile. (…) O decizie care mă şochează, care are un vădit caracter politic”, a afirmat Orban, conform Agerpres.

Premierul a mai spus și că decizia CCR reprezintă „o invitaţie la nerespectarea legii, un îndemn la anarhie”.

CCR a admis, miercuri, sesizarea Avocatului Poporului asupra Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului prin care se reglementează cuantumul amenzilor pe perioada stării de urgenţă.

Scandal și pe pensiile speciale

„Prin această decizie, Curtea Constituţională a arătat că nu vrea să existe dreptate în sistemul de pensionare, că urmăreşte să menţină un sistem privilegiat de calcul al pensiilor pentru categorii care de-a lungul timpului au beneficiat de diferite legi speciale care au permis un calcul al pensiei diferit de calculul pensiilor pe baza principiului contributivităţii”, a declarat Orban, în cadrul unei conferinţe de presă, la Academia Tehnică Militară.

Premierul a susţinut că judecătorii Curţii Constituţionale sunt „în vădit conflict de interese” pe acest subiect, întrucât „ei inşişi sunt beneficiari ai pensiilor speciale”.