Ce se întâmplă dacă mănânci o banană pe zi? Cum ne influențează creierul

big-oamenii-de-stiinta-au-creat-un-tip-de-banana-care-ar-putea-salva-mii-de-vieti-in-fiecare-an

Bananele fac foarte bine organimului, dar în cantități corespunzătoare. Un celebru nutriționist spune ce efecte au bananele asupra noastră.

Mai exact, ce se întâmplă în corpul nostru dacă consumăm o banană pe zi. Mihaela Bilic ne explică cum acționează mahneziul, potasiul și glucidele din banană.

O banană pe zi ține doctorul psihiatru departe de casă😂😂

Nutrișionistul spune că o banană pe zi ne ajută ca sistemul nervos să funcționeze la nivel optim.

”Dacă mărul era fructul ce ne garanta sănătatea fizică banana este cea care are grijă de dispoziția și starea noastră de bine🤗☺️ Nu întâmplător bananele sunt cele mai consumate fructe exotice, în multe țări ele se gătesc/se prăjesc precum cartofii- tocmai pentru că sunt hrănitoare și pline de nutrienti valoroși😉

Anul trecut am mâncat pentru prima oară banane prăjite la Barcelona, am fost chiar în bucătărie să văd cum se pregătesc, tocmai pentru că nu-mi venea să cred cat de diferit este gustul lor atunci când sunt gătite🤪

Bananele au glucide lente ce asigură energia în caz de sport/mișcare, au potasiu și magneziu pentru functionarea optimă sistemului nervos și a mușchilor.”, spune Bilic pe Instagram.

Nu îngrașă

Vedeta susține că o banană are sub 100 de calorii și nu îngrașă. Mai mult, triptofanul, un aminoacid din banană, se transformă în serotonină și ne dă o senzație de bine, de liniște.

”Dar cel mai important ingredient al lor este triptofanul, un aminoacid esențial care se transformă în organism în serotonină.

Iar serotonină este substanța de care depinde starea noastră de bine liniștea și echilibrul psihic🤓 Doar bananele și prunele conțin acest precursor natural de serotonină, așa că lăsați merele și citricele deoparte în această perioadă și puneți accent pe banane- nu strică niciodată un strop de bine în plus🥳

Și nu, nu îngrașă!! O banană are sub 100 calorii, iar faptul că este alcalină (nu acidă precum mărul și citricele) o face prietenoasă cu tubul digestiv și nu stimulează pofta de mâncare🍌”

Revista Presei