Ce se întâmplă, de fapt, cu pensiile?! Florin Cîțu aruncă bomba!

cupon-pensie-465×215

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunțat care este planul guvernului legat de plata pensiilor și salariilor și care sunt detaliile de care trebuie să se țină cel mai mult cont când e vorba despre creșterea pensiilor. 

Execuţia bugetară este foarte importantă pentru cheltuielile pe care le avem şi, dacă aceasta nu este bună, investiţiile, plata salariilor, a pensiilor vor avea o problemă, a declarat, miercuri seara, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, la Realitatea Plus.

Întrebat dacă vor fi majorate pensiile în septembrie, acesta a reiterat că banii sunt în buget, dar totul va depinde de execuţia bugetară.

„La pensii sunt două elemente pe care le luăm în calcul. Am cuprins în buget creşterea pensiilor, pentru că era legislaţia în vigoare. În acelaşi timp, totul depinde de execuţia bugetară. Vom vedea cum va fi situaţia atunci. Acum două luni nu ştiam că o să avem un deficit de 6,7% în această perioadă.

Avem un deficit, trebuie să-l finanţăm. Să vedem cum evoluează lucrurile şi atunci, poate, se va lua o decizie. În acest moment nu avem de ce să discutăm despre pensii, pentru că la rectificare nu s-au luat banii de acolo. Nu este un subiect care ar trebui discutat azi.

Toate cheltuielile au un semn de întrebare asupra lor. Dacă execuţia bugetară nu este bună, investiţiile vor avea un semn de întrebare asupra lor, la plata salariilor va fi o problemă şi acolo. Plata pensiilor care sunt azi va avea o problemă, dacă avem o execuţie proastă. Deci, execuţia bugetară este foarte importantă pentru a plăti cheltuielile pe care le avem azi”, a explicat ministrul Florin Cîţu.

Revista Presei