Ce se întâmplă în corpul tău când bei trei cafele pe zi? Un medic spune adevărul: Ce afecte are

2019_06_11_74157_1560246985._large

Cafeaua este cel mai bun lucru pentru unii oameni, mai ales dimineața. Anumite persoane nu pot funcționa dacă nu-și consumă cana de cafea, iar unii nu vor să audă de ea, susținând că duce la creșterea tensiunii. Părerile sunt împărțite, dar ce spun medicii?

Mihaela Bilic distruge un mit și spune ce efecte are cafeaua, de fapt, asupra noastră. Potrivit medicului nutriționist, cafeaua ajută persoanele care vor să slăbească.

”Da, cafeaua ajută la slăbit şi nu doar printr-un singur mecanism, ci prin mai multe. Se cunoaşte efectul tonic, stimulant al cofeinei asupra sistemului nervos. Este adevărat, cafeaua ne trezeşte.

Şi nu doar pe noi, ci şi pe tubul digestiv- mai exact, musculatura netedă din pereţii intestinului este contractată, fapt care duce la mişcări peristaltice, de progresie a conţinutului digestiv. Deci nu încape îndoială, cafeaua stimulează digestia, accelerează tranzitul intestinal şi previne constipaţia”, ne spune cunoscutul specialist.

Slăbiți garantat cu trei cafele pe zi

„Cafeaua stimulează metabolismul, adică mai exact intensifică conversia grăsimii de rezervă în glucoza necesară mişcării, creşte rezistenţa la efort şi capacitatea de contracţie a muşchilor. Nu întâmplător cofeina a fost pusă pe lista substanţelor cu efect de doping la sportivi.

Ea, cofeina, consumată cu 20-30 min înainte de efortul fizic creşte performanţa sportivă şi mobilizează depozitele de grăsime. Deci ajută la slăbit!”, explică nutriționistul.

Cafeaua inhibă apetitul

”Când eşti agitat, când nivelul adrenalinei sau dopaminei e crescut, celelalte senzaţii sunt blocate, inclusiv foamea. Iar ca secret suplimentar, cafeaua băută cu lapte rămâne mult timp în stomac şi ţine de foame 2-3ore, precum o porţie de ciorbă”, mai spune Mihaela Bilic.

„Câte cafele putem consuma zilnic, fără niciun risc pentru sănătate? În cărţile de medicină se spune că maximum 5 ceşti. Eu vă confirm că fie şi doar 3 ceşti/zi fac diferenţa: se deblochează slăbitul şi uitaţi şi de foame. Doar să nu-i deranjaţi pe cei din jur, pentru că veţi avea şi o putere de muncă mai mare”, a scris celebrul medic pe pagina sa de Facebook.

Revista Presei