Toggle Menu
  1. Home/
  2. Sănătate/

Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci şorici de porc? Nutriţionistul are un răspuns şocant

  1. Home/
  2. Sănătate/

Șoriciul nu este mult diferit de pielea de la pui, iar nutriționiștii ne sfătuiesc să nu exagerăm cu mâncatul pentru că are multe calorii și se digeră greu, scrie doctorulzilei.ro.
”Șoriciul este foarte caloric, are conținut mare de grăsimi și proteine,dar mai mult proteine de calitate inferioară,cum e colagenul.E greu digerabil si nu e indicat in cantitati mari, mai ales de cei care sufera de afectiuni hepatice,biliare sau pancreatice” spune dr. Ionuț Ștefan, consultant în nutriție.

Nutriționistul ne recomandă să dăm la o parte șoriciul și să consumăm, în schimb pulpa sau mușchiul de porc deoarece, pe lângă cantitatea marea de proteine mai conține și vitamine din grupul B și mult fier. La fel ficatul care conține foarte mult fier și B-uri dar și nucleoproteine și de aceea ca orice viscer e bine de evitat de pacienții cu gută.

”Șoriciul e la fel ca pielea de la pui pe care majoritatea persoanelor o aruncă. Nu are valoarea nutritivă a cărnii pentru că e făcut din țesut conjunctiv”, adaugă și nutriționistul Corina Zugravu.

Dacă vreți totuși să mâncați șorici nu exagerați și curățați-l foarte bine de grăsime.

Adevăratele efecte ale șoriciului asupra sănătății. Vei mai mânca după ce vei citi asta?\
Șoriciul conține 85% proteină pură și 15% grăsime. Cu toate acestea, acest aliment nu este foarte bogat în calorii.

Nutriționiștii avertizează că șoriciul este un aliment pe care unele persoane îl digeră foarte greu. Cei care au un aparat digestiv puternic, ceea ce presupune un nivel ridicat al acidității în stomac și un nivel normal de enzime proteolitice produse de pancreas, nu au probleme când vine vorba de digestia șoriciului, conform eva.ro. Dacă ai, de obicei, digestia lentă, rezumă-te la a consuma o cantitate mică de șorici.

Cu toate acestea, din punct de vedere al toxinelor, șoriciul este mai ”curat” decât carnea. Acesta conține o cantitate mai mică de ingrediente nocive, precum hormoni, enzime, contaminanți, factori de creștere.

Andru