Ce simt de fapt pacienţii de COVID-19! Un medic român vine cu dezvăluiri: Este şocant la început  

CORONA111

Se pare că toţi bolnavii de coronavirus simt asta în plămâni. Acesta pare să fie o diferenţă majoră faţă de gripă. Medicul nefrolog Ionuț Nistor, din Iaşi, care a mers voluntar la Spitalul Judeţean Suceava, în plină criză, a explicat ce i-au descris pacienţii privind simptomele.

Cioburi de sticlă în plămâni

Medicul, echipat din cap până în picioare, spune că trebuie să stea „în costumul de saună” în fiecare zi. Se pare că um simptom important ar fi senzaţia de cioburi de sticlă în plămâni şi mari dureri la respiraţie.

„Este şocant la început, pentru că nu e un lucru despre care, pe care l-am mai văzut sau pe care l-am făcut de o sută de ori. Cine spune lucrul acesta minte. Avem toţi, mai mult sau mai puţin, exprienţă limitată în tratamentul acestor boli.

Unii pacienţi descriu aceste simptome ca şi cum ai avea foarte multe cioburi de sticlă şi atunci când respiri simţi că te taie în interiorul pieptului şi este foarte dureros să respiri”, a spus doctorul, potrivit Mediafax.

De asemenea, alte simptome se referă la lipsa gustului şi a mirosului, alături de tuse, febră şi probleme digestive. Autorităţile anunţă că starea critică din România nu a trecut, aşteptându-se la o creştere a numărului de cazuri imediat după Paşte.

Revista Presei