Ce sport a practicat Carmen Iohannis în copilărie! Nimeni nu și-ar fi imaginat. Detalii interesante despre Prima Doamnă

15 mai 2020
Ce sport a practicat Carmen Iohannis în copilărie! Nimeni nu și-ar fi imaginat. Detalii interesante despre Prima Doamnă

Carmen Iohannis este fără doar și poate cea mai populară Primă Doamnă pe care a avut-o România. Extrem de elegantă și frumoasa, aceasta a fost de multe ori criticată pentru ținutele sale, care nu ar fi respectat protocolul. De fiecare dată, însă aceasta arăta foarte bine, așa că nu prea a ținut cont de cârcotași și a continuat să adopte stilul propriu.

Aceasta provine dintr-o famile greco-catolică din localitatea Sântu, un sat din apropierea orașului Reghin, în județul Mureș. Când era copil, a practicat baletul și a luat lecții de pian. În perioada comunistă din România a participat la slujbele clandestine oficiate de protopopul Pompeiu Onofreiu în locuința particulară a acestuia, situată în strada Șelarilor din Sibiu, slujbe la care a fost prezent și Klaus Iohannis.

Când s-au cunoscut Carmen și Klaus Iohannis

Cei doi s-au cunoscut când ea avea 22 de ani și amândoi erau studenți. S-au îndrăgostit imediat și au avut o relație lungă, înainte de căsătorie. Abia în anul 1989 au depus jurămintele, adică șapte ani de la momentul în care câțiva prieteni comuni le-au făcut cunoștință.

Imediat după absolvirea facultății, Klaus și Carmen Iohannis au lucrat ca profesori la Agnita și Sibiu. După 1989 ambii dascăli au ajuns să predea la liceele în care fuseseră cândva elevi, la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, respectiv la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”.

Carmen Iohannis este o simpatizantă a familiei regale a României și iubește cultura britanică. De altfel, aceasta continuă să fie profesoară de engleze și dirigintă și astăzi.