Cea mai bună cafea la ibric: cum se fierbe în mod corect, pentru o avea aroma perfectă

09 aug. 2020
Cea mai bună cafea la ibric: cum se fierbe în mod corect, pentru o avea aroma perfectă

Cafeaua este o băutură consumată în lumea întreagă. Sute de milioane de oameni o beau chiar în fiecare zi și nu și-ar putea concepe diminețile fără ea.

Cele mai importante beneficii ale cafelei

„Cafeaua este un excelent stimulent al sistemului nervos. Si nu doar fiindca te energizeaza, ci fiindca iti imbunatateste pe termen scurt memoria, atentia si concentrarea. Creierul tau este in alerta si atent la orice stimul din mediu dupa ce consumi aceasta bautura.

Daca nu ai reusit sa dormi suficient, poti bea o cafea, intrucat aceasta combate temporar consecintele privarii de somn. Asadar, dupa o noapte pierduta, fa-ti o cafea neagra si te vei simti mult mai bine, recapatandu-ti vitalitatea si scapand de starea de somnolenta.

Faciliteaza oxigenarea sangelui si respiratia, dilatand tranctul respirator si permitand patrunderea aerului in plamani. Cafeaua este utilizata de unii specialisti in calmarea simptomelor astmului si altor afectiuni respiratorii similare.

Bogata in antioxidanti, cafeaua sprijina sistemul imunitar in lupta cu radicalii liberi, ne apara de boli si incetineste imbatranirea. Nu este o formula magica pentru tineretea vesnica, dar cu siguranta iti va oferi vitalitate pentru mult, mult timp.

Cafeaua are efect diuretic, datorita cofeinei din compozitie. Aceasta stimuleaza organismul sa produca mai multa urina, pentru a elimina toxinele din organism. Este benefica, asadar, pentru rinichi si vezica urinara, pe care le va curata mai eficient. Atentie, insa, la hidratare: mai multa cafea inseamna si un necesar mai mare de apa pentru organism,” notează doc.ro.

Cum fierbem cafeaua în mod corect?

Există multe moduri în care cafeaua poate fi preparată, însă una dintre cele mai populare rețete este cafeaua la ibric.

În continuare, îți prezentăm câteva sfaturi pentru a obține cea mai bună cafea la ibric:

  • „ foloseste apa curata. De preferat, apa plata, deoarece apa de la robient ar putea contine clor;
  • foloseste cafea macinata acasa. E mult mai gustoasa decat cea solubila;
  • fierbe cafeaua la foc mic, intr-un ibric cat se poate de mic(cu gura ingusta). Astfel, cafeaua isi va pastra mai bine aroma;
  • adauga putina sare(2-3 cristale). Se va intensifica, astfel, aroma cafelei;
  • pentru indulcire, folosese zahar din trestie de zahar;
  • nu da cafeaua in clocot. Ridica inricul de pe foc, imediat ce lichidul incepe sa se umfle. Asteapta cateva secunde(pana se lasa crusta), apoi repeta procedura de 3 ori;
  • lasa cafeaua sa se odihneasca in jur de 1 minut, dupa care toarn-o in ceasca;
  • daca preferi varianta cafea cu lapte, incalzeste laptele putin,” notează aflacum.ro.