Cea mai bună ciorbă de văcuță. Rețeta tradițională. Cum o poți prepara foarte simplu, acasă

ciorba vaca

Ciorba de văcuță este delicioasă atunci când este preparată cum trebuie, iar dacă simți nevoia de mâncare gătită tradițională la început de săptămână, această rețetă este tot ceea ce ai nevoie.

Rețeta pentru ciorba de văcuță este extrem de simplă și oricine o poate prepara, singur, acasă. Vei avea nevoie doar de câteva legume proaspete și un mușchi de vită ales corect.

De ce ai nevoie

  • 1 litru suc de roşii
  • 4 cartofi
  • 1 ceapă
  • 2 ardei
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de ţelină
  • 400 g muşchi de vită
  • 1 crenguţă rozmarin
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite ulei

Cum o prepari 

Ciorba de văcuță este foarte simplu de preparat. În primă fază se spală muşchiul de vită în 2-3 ape şi se pune să fiarbă în apă cu sare, apoi se spumează până se limpezeşte zeama.
Următorul pas este pregătire legumelor. Zarzavaturile pentru ciorba de vacuta se curăţă, se spală şi se pun să fiarbă întregi împreună cu muşchiul de vită, iar după ce au fiert, se scot în sită şi se lasă câteva minute să se răcească.

Ceapa şi ardeii se separă de celelalte legume şi se aruncă, iar restul se taie cubuleţe şi se pun în zeama în care au fiert. Muşchiul de vită se taie şi el cubuleţe şi se pune peste zarzavaturile din ciorbă.

Se adaugă apoi şi sucul de roşii şi se lasă la fiert aproximativ 30 de minute. La final, se condimentează cu sare şi piper, după preferinţă, şi se serveşte ornată cu crenguţe de rozmarin. Cu siguranță nu îi vei putea rezista și o vei prepara și a doua oară.

Revista Presei