Cea mai bună dulceață cu nuci. Rețeta tradițională. E un adevărat deliciu

nucid

Dacă vrei să te bucuri de un desert excelent, poți începe să prepari la finalul acestei săptămâni cea mai bună dulceață de nuci. Rețeta este extrem de simplă și este gata în câteva minute, iar gustul este pe măsură.

Pentru a prepara această rețetă asigură-te că ai în bucătărie nuci verzi necurățate și câteva ingrediente de bază. La final, dulceața obținută e numai bună de adăugat în clătite sau pe felia de pâine de dimineață. De asemenea, ea îți va aduce aminte întotdeauna de gustul copilăriei tale.

De ce ai nevoie 

  • 2 kg nuci verzi necurățate
  • 1,5 kg zahăr
  • 500 ml apă
  • 50 ml zeamă de lămâie
  • 15 ml esență de vanilie

Cum o prepari 

Este foarte simplu să prepari dulceața de nuci. Primul pas este pregătirea nucilor. Curăță nucile de coajă și pune-le în apă rece pentru jumătate de zi. Ai grijă să folosești mănuși de protecție când cureți nucile.

Schimbă apoi apa în care stau nucile o dată la patru ore, iar după ce faci acest lucru, pune pe foc apa, zahărul și zeama de lămâie. După ce dă în clocot, adaugă nucile și esența de vanilie și lasă pe foc până se îngroașă siropul.

La final, dulceața se lasă puțin la răcit, apoi se toarnă în borcane sterilizate. Se poate consuma oricând.

Revista Presei