Cea mai bună dulceață de smochine. Rețeta pentru cei pretențioși. Este extrem de aromată

dulceata de nuci verzi

Toamna a început deja, iar cei mai mulți dintre noi își fac deja proviziile. Gemul, dulceața și compoturile sunt la mare căutare, însă dacă vrei să te răsfeți cu un gust unic în următoarea perioadă, trebuie să încerci neapărat această rețetă pentru dulceața de smochine.

Dulceața de smochine este un desert rafinat, iar această rețetă te va învăța cum să o prepari într-un mod extrem de rapid.

De ce ai nevoie

  • 500 g smochine
  • 380 g zahăr
  • 110 ml apă
  • o lămâie mică

Cum o prepari 

Primul pas este pregătirea smochinelor. Spală bine smochinele și taie-le codițele, apoi spală lămâia și tai-o în jumătate. Una dintre jumătăți tai-o în felii.

Apoi, într-o oală încăpătoare, amestecă apa cu zahărul. Lasă amestecul să fiarbă până se îngroașă puțin, apoi adaugă smochinele.

După ce ai adăugat fructele, lasă să fiarbă la foc mediu aproximativ jumătate de oră. În acest interval, nu uita să iei spuma care se formează la suprafață cu ajutorul unei linguri sau palete.

Adaugă feliile de lămâie și zeama de la jumătatea de lămâie și amestecă bine. Atunci când siropul este dens și curge greu de pe lingură, este momentul să iei dulceața de pe foc.

Repartizează dulceața în borcane sterilizate, pe care le acoperi cu un prosop gros de bucătărie până se răcesc. O poți consuma oricând în funcție de poftele pe care le ai.

Revista Presei