Cea mai bună mămăligă din lume! Nu se face cu apă! Care este rețeta secretă a marilor bucătari

09 aug. 2020
Cea mai bună mămăligă din lume! Nu se face cu apă! Care este rețeta secretă a marilor bucătari

Mămăliga este nelipsită de pe mesele românilor în perioada sărbătorilor, însă nu numai atunci gospodinele aleg să o prepare. Și asta pentru că acest produs tradițional este delicios și ușor de făcut. Există o rețetă pe care o folosesc marii bucătari din restaurantele de top, cu un ingredient secret.

Folosesc lapte în loc de apă, iar rezultatul este unul super delicios. Așadar pentru a pregăti cea mai bună mămăligă din lume aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • mălai
  • lapte
  • o bucată de unt
  • sare

Cum se prepară cea mai bună mămăligă din lume

Similar cu cea clasică, doar că în loc să fierbem mălaiul în apă, îl fierbem în lapte. Așadar luăm laptele, cu sau fără lactoză, punem totul într-o oală și fierbem la foc mediu. Când dă în clocot, începem să adăugăm mălai și mestecăm în el fără să ne oprim. Apoi presărăm și sare. Mestecăm, mestecăm, mestecăm pentru a nu face cocoloașe.

Dacă dorim să obținem o mămăligo moale, atunci adăugăm mai mult lapte, dacă nu mai mult mălai. Fiecar după gust. Când este gata, cea mai bună mămăligă din lume se servește cu ce vă doriți, sarmale, brânză, ouă, friptură sau ce aveți poftă și vă satisface papilele gustative.