Cea mai bună omletă din lume: omleta în straturi. Se prepară acasă, iar rețeta este simplă. Gustul este de excepție

omleta

Vreți să încercați ceva nou, dar clasic totodată? Un gust special, desăvârșit, care o sa vă încânte papilele gustative? Ei bine, omleta în straturi este din punctul nostru de vedere cea mai bună ompletă din lume. Rețeta nu este deloc complicată. De altfel sunt mai multe moduri de preparaera a acesteia, dar noi astăzi vă propunem varianta Danielei Andrei.

Omleta în straturi, cea mai bună omletă din lume se prepară destul de simplu, dar trebuie să urmați fiecare pas în parte exact cum vi-l indicăm. Pentru început luați lângă voi ingredientele necesare. Noi vă prezentăm o omletă din care pot mânca mai multe persoane. Dacă doriți doar o porție, reduceți cantitățile.

Ingredientele necesare pentru omleta în straturi, cea mai bună omletă din lume

6 ouă mari

sare şi chili după gust

câteva fire de mărar verde, proaspăt

Pentru compoziție, aveți nevoie de următoarele ingrediente

½ ardei capia roşu

4-6 felii de caşcaval

mărar după preferinţe

2 felii de şuncă de Praga

½ cutie de cremă de brânză cu verdeaţă

½ cutie de cremă de brânză cu smântână.

Cum preparați omleta în straturi. Rețeta pas cu pas

În primul rând trebuie să știți că vom pregăti practic două omlete din câte 3 ouă fiecare. Începem să batem bine cele 3 ouă spumă, adăugând sarea, mărarul tocat şi chili și le punem la copt într-o tigaie de teflon unsă cu puţin ulei şi acoperită cu un capac.

În timp ce coacem omletele pregătim crema de brânză pe care o vom amesteca cu mărarul şi cu ardeiul capia tăiat în cubuleţe mici. După ce omletele s-au rumenit frumos, le scoatem pe un platou şi procedăm astfel

„Pe o primă omletă, adăugăm cubuleţe de caşcaval, apoi cele 2 felii de şuncă de Praga (puteţi adăuga 4, dar eu nu am vrut să se suprapună prea mult) şi le ungem cu cremă de brânză, distribuită uniform. Adăugăm din nou cuburi de caşcaval, presărăm puţin mărar şi aşezăm cea de-a doua omletă. Pe aceasta o vom decora cu mărar, ardei capia şi caşcaval şi o dăm la cuptor, încins în prealabil, pentru 5-10 minute, cât să se topească caşcavalul. O servim caldă, cu mare poftă!”, spune Daniela Andrei.

Revista Presei