Cea mai buna omleta: omletă japoneză. Rețeta care face furori in Europa. E super delicioasă

omletaom

Dacă te-ai săturat de același meniu în fiecare dimineață, îți poți răsfăța gusturile cu un nou preparat. Omleta japoneză este o mâncare sățioasă, bogată în vitamine și excelentă pentru a începe o nouă zi, iar rețeta nu este deloc complicată.

Pentru a prepara această rețetă vei avea nevoie de ingredientele clasice pentru omletă, dar și de câteva lucruri în plus care o vor face unică.

De ce ai nevoie

Pentru umplutură 

  • 600 g orez fiert
  • 200 g piept de pui
  • 200 g ceapa tocata
  • 50 g ciuperci din conserva
  • 8 linguri sos de rosii
  • sare
  • piper
  • ulei
    Pentru omletă 
  • 4 oua
  • sare
  • piper

Cum o prepari 

Primul pas este pregatirea tigaii. Incinge o lingura de unei intr-o tigaie si caleste bine ceapa, apoi adauga pieptul de pui si amesteca pana cand carnea isi schimba culoarea, apoi adauga si ciupercile.

Pune apoi sosul de rosii in tigaie si omogenizeaza amestecul pentru 1 minut, apoi adauga orezul fiert, omogenizeaza din nou si potriveste de sare si piper. Scoate compozitia intr-o farfurie.

Următorul pas este prepararea omletei. Bate 2 oua cu sare si piper, incalzeste 1/2 lingura ulei si adauga ouale in tigaie ca pentru omleta. Pune 1/2 din compozitie in tigaie peste oua si adu marginile omletei peste orez, incat sa o impachetezi.

Procedeaza la fel si cu cealalta jumatate din compozitia de orez. Acum, omleta japoneză este gata de servit, iar deasurpa poți adăuga sos de rosii dulce sau ketchup, în funcție de preferințele pe care le ai.

Revista Presei