Cea mai bună prăjitură cu struguri. Rețeta folosită în restaurante. Are un gust unic

de:
30 iul. 2020
Cea mai bună prăjitură cu struguri. Rețeta folosită în restaurante. Are un gust unic

Dacă ești un mare iubitor de struguri, această rețetă îți va încânta gustul mai mult decât crezi. Prăjitura cu struguri este unul dintre cele mai rafinate deserturi pe care trebuie să le încerci în perioada verii. 

Această rețetă este de multe ori preparată în marile restaurante, iar gustul său este unul unic. Secretul compoziției constă în uleiul de măsline pe care îl vei adăuga.

De ce ai nevoie

  • 2 oua
  • 2/3 ceasca de zahar
  • 4 linguri cu unt topit
  • 1/4 ceasca de ulei de masline
  • 1/3 ceasca de lapte
  • 1/2 lingurita cu esenta de vanilie
  • 1 1/2 ceasca de faina
  • 3/4 lingurita cu praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 linguri cu coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri cu coaja rasa de portocala
  • 300 g boabe de strugure negru

Cum o prepari 

Incinge cuptorul la 175 grade Celsius, apoi unge o tava cu unt si tapeteaz-o cu faina. Bate ouale si zaharul cu mixerul, la viteza maxima, timp de 3 minute și adauga apoi untul, uleiul, laptele si esenta de vanilie, amestecand pana la omogenizarea completa.

Adauga apoi faina in ploaie, praful de copt si sarea. Dupa ce s-a format coca, adauga si coaja de lamaie si portocala, amestecand bine. Lasa, in final, compozitia sa se „odihneasca” timp de 10 minute, pentru ca ingredientele sa se intrepatrunda.

Incorporeaza 3/4 din cantitatea de struguri in compozitie, apoi pune-o in tava pentru copt. Lasa prajitura sa se coaca in cuptorul incins timp de 15 minute, apoi presara deasupra boabele de strugure ramase. Pune-o la cuptor pentru inca 40 de minute, pana cand prinde o crusta maronie.

Scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca timp de 10 minute, dupa care o poti taia in felii subtiri. Te vei bucura de un gust rafinat