Cea mai bună rețetă cu varză murată: budincă de varză murată cu orez, exact ca la bunica acasă. Are un gust divin și se prepară destul de ușor

varza murata

Varza murată este foarte bună dacă știi cum să o gătești. Toamna este sezonul când femeile pregătesc varza murată ca să o mănânce la iarnă. Tradiția ne spune că varza se pune la murat de Sfântul Dumitru, adică pe 26 octombrie sau în jurul acestei zile. Dacă respecți acest obicei varza va fi mai delicioasă.

Există foarte multe rețete în care varza murată este elementul principal și joacă un rol decisiv. În așa fel, în acest articol veți găsi cea mai bună budincă de varză murată cu orez. Puteți să o gătiți la prânz sau la cină, pentru că se potrivește cu zilele reci ale anului. Este o mâncare care se gătește cu dragoste și se potrivește pentru oamenii care au acasă o varză murată.

Aveți nevoie de aceste ingrediente:

  • O varză acră
  • Două ouă
  • Patru ceşcuţe de orez
  • Două linguri de pesmet
  • Smântână 150 g
  • Unt 50 g
  • Două linguri de untură
  • Un pic de piper negru și sare

Mod de preparare

Mai întâi de toate se pregătește varza acră, care trebuie tăiată foarte subțire, spălată și stoarsă ca să nu aibă apă în ea. După ce ați făcut pașii de mai sus trebuie să o puneți să se călească câteva minute în grăsime. Mai apoi spălați orezul și îl puneți la fiert separat de varză. Nu uitați să scurgeți foarte bine apă din orez.

În continuare, trebuie să ungeți bine cu unt o formă și presărați pesmet. Acum urmează cei mai simpli pași din rețetă. Trebuie doar să puneți un rând de orez, un rând de varză și între straturi mai adăugați pesmet. Dacă vă place sarea și piperul negru, să nu uitați să-l puneți, dar dacă nu vă place, nu e nimic dramatic.

După ce ați finisat să puneți orezul și varza pe rând, a rămas doar să turnați 150 g de smântână, untul care a rămas și este timpul ca budinca să se ducă la cuptor. Când budinca cu varză murată și orez este aproape gata se bat două ouă și se pun deasupra ei. Din nou, mai lăsați un pic budinca la copt, dar de data asta doar ca să se rumenească. Mâncarea este gata și vă spun poftă bună!

Revista Presei