Cea mai bună rețetă de orez cu lapte. Ce trebuie să adăugați peste el ca să fie super delicios. Rețeta lui chef Nicolaie Tomescu

orez cu lapte

Un desert delicios, gata în 30 de minute, care-ți aduce aminte de gustul copilăriri este fără doar și poate orezul cu lapte. Rețeta o știe toată lumea, însă cea recomandată de chef Nicolaie Tomescu este foarte specială, iar gustul este unul de neuitat. El adaugă și mere caramelizate peste el.

„Bunica era specialistă în orez cu lapte și de cele mai multe ori ne găsea dimineața cu o porție zdravănă. Îl punea pe plită și nu îi dădea prea mare importanță. Și cât trebăluia dimineața până să încălzească apa pentru animale, mai amesteca din când în când in el ca să nu se prindă. Adeseori îl făcea cu dulceață sau simplu cu scorțișoară ori cacao”, își amintește chef-ul.

„Când avea mai mult timp îl făcea cu mere caramelizate, pe care le punea cu o bucata de unt și niște zahăr într-o tavă în sobă până se carameliza”, adaugă acesta.

Iată cum se prepară acest orez cu lapte delicios, după rețeta lui chef Nicolaie Tomescu.

Ingredientele necesare pentru orezul cu lapte

300 g orez cu bob rotund
500 ml apă
1,2 l lapte gras
100 g zahăr
Un praf de sare

Ingredientele necesare pentru merele caramelizate

1 kg mere verzi
150 g zahăr
100 g unt
Un praf de sare
1 lingură scorțișoară măcinată

Cum se prepară orezul cu lapte

Punem apa la fiert cu un praf de sare iar când fierbe adăugăm orezul spălat într-o singură apă. Amestecăm până începe să fiarbă după care reducem focul la minim și mai amestecam din când în când. Punem și laptele la înfierbântat.
Când orezul a absorbit toată apa adăugăm laptele fierbinte și lăsăm la foc mic amestecând la fiecare 2-3 minute pentru a ninse prinde.

Cum se prepară merele caramelizate

Curățăm merele de coajă și cotor și le tăiem cubulețe de 1/1 cm.
Într-o tigaie punem untul, praful și zahărul pe foc până începe să se caramelizeze ușor. Adăugăm merele, scorțișoara și dăm focul la mare, iar când tot zaharul s-a topit și sosul s-a format, luăm jos de pe foc.

Punem orezul intr-in castron iar deasupra merele caramelizate cu unt și sos. Servim fierbinte, dar merge perfect și rece.

Citește și:

Revista Presei