Cea mai bună rețetă de ouă ochiuri! Combinația care le face super delicioase

14 mai 2020
Cea mai bună rețetă de ouă ochiuri! Combinația care le face super delicioase

Când te grăbești foarte tare, dar nu ai timp să gătești și totuși îți dorești să servești o masă caldă, consistentă și bună, poți opta pentru ouă ochiuri sendviș. Cea mai bună rețetă am identificat-o într-un film și am și testat-o, iar rezultatul a fost unul excelent.

Ai nevoie de o tigaie de teflon, un cubuleț de unt (nu foarte mare, dacă nu stați bine cu digestia), un ou și o felie de pâine, iar la alegere și o frunză de pătrunjel.

Se așează tigaia pe aragaz, se adaugă untul, se lasă să se incingă și se întinde peste tot. Se ia felia de pâine, se face o gaură în centru acesteia, lăsați miezul de o parte, dar nu-l aruncați. Aveți grijă ca acea gaură să fie cam cât gălbenușul unui ou.

Cum se prepară

Se pune felia de pâine în tigaie, se lasă puțin pentru a absorbi untul, iar apoi se adaugă oul chiar în gaura feliei de pâine. Atenție, asigurați-vă mai întâi că oul este proaspăt, clătinându-l și apoi spărgându-l într-o ceașcă separat, să vedeți dacă nu se sparge.

După ce ați adăugat oul în gaura feliei de pâine, așteptați să se rumenească puțin, apoi îl întoarceți pe partea cealalăti și când capătă o culoare arămie este gata. Îl luați cu o spatulă și-l așezați pe o farfurie. Dacă vă face plăcere, adăugați și puțin pătrunjel.

Dacă nu, poate fi servit fix așa. Este un deliciu și o masă pe cinste. Pofta bună!