Cea mai bună rețetă de papanași! Care este secretul care-i face și mai pufoși și mai gustoși. Cum se servesc

papanasi

Mai este foarte puțin până când terasele se vor deschide și vă veți putea bucura de papanași serviți în oraș. Însă până atunci vă puteți prepara acest desert delicios și acasă. Chiar dacă nu sunteți foarte îndemânatici în bucătărie, divainbucatarie.ro vine cu o rețetă relativ simplă, dar cu un rezultat super delicios.

Ea explică pas cu pas cum se prepară papanșii care sunt preferații tuturor. „Secretul papanasilor mei este ca branza de vaci sa fie in cantitate mai mare decat faina, iar daca aluatul ramane putin lipicios dupa ce este framantat nu trebuie sa ne facem probleme, nu pregatim cozonac sau paine”, spune aceasta.

Care sunt ingredientele necesare

(8 buc cu diam de 8-9 cm sau 16 buc mici – in varianta gourmet.)

700 g branza de vaci proaspata

120 g zahar pudra

coaja rasa de lamaie

1 lingurita esenta naturala vanilie

1 plic zahar vanilat

3 oua medii

350-400 g faina

1 /2 lingurita bicarbonat

1/4 lingurita sare

1 l ulei pentru prajit

Pentru asamblare desert:

500 g smantana grasa

400 g dulceata acrisoara

Rețeta divainbucatarie.ro:

Pentru inceput punem branza de vaci la scurs intr-o sita. O lasam astfel in jur de 2-3 ore (sau peste noapte) la frigider, apoi amestecam branza cu zaharul pudra si cel vanilat, esenta de vanilie si coaja de lamaie, apoi adaugam ouale si amesteacam pana se omogenizeaza compozitia. Incorporam apoi faina si bicarbonatul. Amestecam pana se omogenizeaza aluatul.

Ne umezim mainile cu apa, si modelam bile pe care le turtim un pic. In mijloc le facem o gaura cu un deget si apoi le dam putin prin faina (daca avem faina pe masa de lucru este perfect). Procedam astfel pana terminam aluatul, ar trebui sa iasa cam 20 bucati cu diametrul de 6 cm sau 10 bucati mai mari si bilute exact cati papanasi modelam. Punem intr-o tigaie uleiul si il incingem. Prajim papanasii pe amble parti, la foc mic-mediu, pana se rumenesc.

Ii servim cu smantana si dulceata

Revista Presei