Cea mai bună rețetă pentru clătitele americane! Cum se prepară simplu delicioasele pancakes

clatite americane

Clătitele americane sunt un desert delicios, care a căpătat popularitate și în bucătăria românească, iar rețeta nu este deloc complicată. În SUA, ele se servesc de obicei la micul dejun, asortate cu diverse topinguri. În România, clătitele pe care le cunoaște toată lumea sunt mult mai subțiri și se consumă cu miere, gem sau dulceață, ciocolată și chiar zahăr.

Cum se prepară delicioasele pancakes? Laura Adamache vine cu o rețetă foarte simplă, al cărui rezultat este unul deja testat. Clătitele americane ies foarte bune și le puteți servi cu diferite siropuri și adăugat chiar și fructe, fiecare după gust.

Ce ingrediente sunt necesare pentru clătitele americane?

400 g faina
500 ml lapte
4 oua
3 lingurite rase praf copt
1/2 lingurita rasa bicarbonat
un varf sare
5 linguri zahar
zahar vanilat
6 linguri ulei

Cum se prepară delicioasele pancakes? Rețeta Laurei Adamache

Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si zaharul si apoi dam prin sita amestecul obtinut.
Separam albusurile da galbenusuri. Albusurile le mixam foarte bine, iar galbenusurile le mixam (dar nu mult, cca 3 minute) cu un varf de sare.

American pancakes – aluat pancakes

Amestecam laptele si uleiul si il adaugam galbenusurilor.
Adaugam mixul de lapte si galbenusuri peste faina, amestecam bine si adaugam la sfarsit albusurile, amestecand de jos in sus cu grija.

Obtinem un aluat mai dens, dar cu o consistenta pufoasa (gen pandispan).

Incingem o tigaie teflonata si o ungem cu un cubulet de unt dupa care stergem cu un servetel tot untul din tigaie. In acest fel, vom obtine pancakes cu o suprafata aurie uniforma. Daca ramane untul in tigaie suprafata va arata ca cea de clatite adica cu pete maronii.

Ungem tigaia cu unt o singura data, la inceput, cand ne apucam de prajit pancakes.
In centrul tigaii incinse, adaugam cu ajutorul unui polonic, aluatul. Dupa ce l-am turnat in tigaie nu ii atingem in nici un caz suprafata. El se va intinde de unul singur atat cat va fi nevoie (maxim 6-7 cm diametru).
In momentul in care apar primele basicute iar suprafata isi pierde luciul, intoarcem pancakesul pe cealalata parte.
American pancakes – pancakes prajite in tigaie teflonata

Le prajim in felul acesta pe toate.
Se servesc cu sirop de artar, miere, zahar pudra, sos de ciocolata,etc.

Revista Presei