Cea mai bună rețetă pentru salata de boeuf. Chef Florin Dumitrescu folosește un ingredient secret și l-a dezvăluit clienților Lidl

de: Ana Toma
15 apr. 2021
Cea mai bună rețetă pentru salata de boeuf. Chef Florin Dumitrescu folosește un ingredient secret și l-a dezvăluit clienților Lidl
Salata de boeuf
Chef Florin Dumitrescu, juratul emisiunii Chefi la Cuțite de la Antena 1 impresionează întotdeauna cu rețetele sale. Mai mult de atât, vedeta are și un contract de imagine cu Lidl, motiv pentru care le recomandă clienților din când în când, câte un preparat deosebit.
De această dată, Chef Florin Dumitrescu propune o rețetă pentru salata de boeuf cu pulpă de porc, un preparat de-a dreptul delicios care poate fi preparat de oricine, în doar câteva minute.

Rețeta pentru salata de boeuf cu pulă de porc, propusă de Chef Florin Dumitrescu pentru clienții Lidl

Dacă știți cum să preparați salata de boeuf tradițională, atunci nu vă va fi dificil deloc să o preparați și pe aceasta. Veți avea nevoie de ingrediente de bază și de puțin timp în bucătărie. Mare atenție însă la canitate.
Pentru a obține o salată de boeuf perfectă trebuie să respectăm cu strictețe cantitățile de ingrediente, dar și modul în care acestea trebuie amestecate.
Astfel, pentru a prepara salata de boeuf a lui Chef Dumitrescu, vom avea nevoie de următoarele ingrediente:
 • 4 bucăți castraveți murati
 • 3 bucăți cartofi albi
 • 2 bucăți Morcovi
 • 100 g Mazare
 • 2 bucăți Dovlecei
 • 1 bucată Țelina
 • 800 g Pulpa de porc
 • 2 bucăți Sfeclă roșie
 • 2 bucăți Ouă
 • 350 g  Ulei de floarea-soarelui
 • 1 bucată Lămâi
 • 2 lingurițe Muștar

Cum preparăm rețeta lui Chef Florin Dumitrescu

Primul pas pentru o salată de boeuf reușită este prepararea cărnii. Pulpa de porc se taie în bucăți, ca de friptură și se oprește în apă sărată. La doar două minute după procedură, carnea se scoate și se spală cu apă rece.
O punem apoi din nou la fiert, în apă rece, adăugând cimbri, piper boabe, dar și foi de dafin. De această dată, carnea se va lăsa la fiert, la foc mic, timpd e circa două ore.
Cât timp carnea fierbe, ne putem apuca de legume. Legumele se taie cuburi de aceași dimensiune și se pun la fiert. Este importantă mărimea pentru ca toate ingredientele să se fiarbă în același timp și să aibe aceași textură.
Mare atenție însă, fiecare legumă se pune la fiert separat, în apa ei sărată. La final se scot, se lasă la răcit și se lasă la frigider. Între timp se prelucrează și maioneza, care se face din două ouă și se lasă apoi la rece.
După ce carnea de porc este gata, se taie cuburi, la o dimensiune similară cu cea a legumelor. Totul se amestecă într-un bol, alături de maioneză. Atenție la sfeclă. Chef Florin Dumitrescu susține că aceasta trebuie folosită la final, pentru a nu colora întreaga salata de boeuf.
Un sfat al bucătarului este faptul că legumele trebuie neapărat să fie fierte în apă separată, cu sare, și amestecate atunci când sunt încă reci, în caz contrar, maioneza s-ar putea strica, iar preparatul nu ar mai fi cel dorit.