Cea mai bună shaorma din lume se face acasă! Rețeta delicioasă și sănătoasă a celebrului chef Adi Hădean

29 nov. 2020
Cea mai bună shaorma din lume se face acasă! Rețeta delicioasă și sănătoasă a celebrului chef Adi Hădean

Românilor le place shaorma, iar acest lucru este binecunoscut, în România consumându-se în jur de 230.000 de shaorme pe zi.

Dacă însă vă faceți griji pentru aportul mare de calorii cu care gustul divin vine la pachet, cât și pentru ingredientele diferitelor sosuri pe care shaormarii le folosesc în pregătirea unei shaorme, vă prezentăm o rețetă marca Adi Hădean, fără compromisuri.

Puteți controla ingredientele folosite și proveniența acestora, timpul de gătire este scurt, iar gustul, nemaipomenit.

Ingrediente:

  • Mușchi file
  • Sare
  • Piper
  • Chilli
  • Sumac
  • Chimion arăbesc
  • Turmeric
  • Boia dulce
  • Ulei
  • Lipii
  • Hummus
  • Pentru salată:
  • Salată iceberg
  • Roșii cherri
  • Ceapă roșie
  • Castraveți din saramură
  • Ardei iute

Cea mai bună rețetă de shaorma se face acasă! Rețeta delicioasă și sănătoasă a unui fost jurat MasterChef

Marele chef spune așa: Se condimentează niște mușchi file cu sare, piper, chili, sumac, chimion arăbesc, turmeric, boia dulce și o lingură de ulei, iar câtă vreme carnea stă liniștită puțin la frigider, se pregătește o salată din frunze de iceberg, roșii mici, ceapă roșie, castraveți din saramură și ardei iute.

După o oră la frigider, se frige carnea, se așează peste o lipie unsă cu hummus și se adaugă salata. Asta-i tot, iar noi suntem de părere că rețeta poate fi modificată în funcție de preferinție, o variantă fiind înlocuirea cărnii cu ciuperci pleurotus trase la tigaie, ceea ce ar face rețeta potrivită și unei diete vegetariene