Cea mai bună și sănătoasă dulceață din lume: dulceață de morcovi. Are un gust deosebit și este perfectă pentru clătite

de: Ana Toma
05 oct. 2020
Cea mai bună și sănătoasă dulceață din lume: dulceață de morcovi. Are un gust deosebit și este perfectă pentru clătite

Dacă îți plac provocările și vrei să încerci gusturi noi, dulceața de morcov este cea mai bună alegere. Rețeta este extrem de simplă și e gata în doar câteva minute. Este excelentă alături de o clătită caldă.

Pentru a prepara această rețetă ai nevoie de câteva ingrediente simple și de puțin timp liber. Gustul este unul deosebit și chiar dacă are la bază morcovi, este un desert excelent.

De ce ai nevoie

  • 1 kilogram de morcovi
  • 1 kilogram de zahăr
  • 4 lămâi
  • migdale
  • 4 linguri de cognac

Cum o prepari 

Modul de preparare este extrem de simplu. Primul pas este pregătirea morcovilor. Taie morcovii rondele şi pune-i la fiert, aşa încât să fie acoperiţi de apă.

Lasă-i la foc mic, iar când au încep să fiarbă, amestecă-i până devin ca o pastă de piure. Adaugă apoi zahărul, sucul de de la patru lămâi şi coaja rasă de la două lămâi.

Amestecă compoziţia până devin ca un gem, apoi pune deasupra migdalele prăjite şi coniacul, continuând să o amesteci şi după ce ai luat-o de pe aragaz. După ce s-a răcit, se pune în borcane și se fierbe la bain marie.

După procesul de fierbere tot ce trebuie să faci este să o lași la răcit, iar când ți-e poftă să o adaugi în clătite. Gustul este extraordinar.