Cea mai bună supă de pui din lume! Rețeta este foarte simplă: ce ingrediente cheie se folosesc

supa pui

Vară sau iarnă supa este mereu binevenită pentru organism. Pe lângă faptul că s-a dovedit că aceasta ajută contra răcelii, ajută și la hidratarea organismului și chiar ajută și în diete. Întrucât nu este bogată în calorii, ea poate fi servită cu încredere de cei care doresc să slăbească. Despre supa de pui cu tăiței sau fidea se spune că este cea mai bună din lume, iar rețeta este foarte simplă.

Cei de la gustos.ro propun un mod de preparare, care este la îndemâna oricui, chiar și celor mai nepricepute gospodine. Pasul 1 este să vă achiziționați ingredientele necesare.

1 pui de greutate medie (1.8 kg)
3 morcovi medii
1 radacina mica pastarnac
1 felie telina
1 ceapa mare
1 catel de usturoi
1/2 ardei gras rosu
sare
cateva boabe piper
patrunjel verde pentru servit
fidea scurta cu oua

Cum se prgătește pas cu pas

Punem puiul la fiert in 2 litri de apa nesarata (cat sa fie acoperit de apa) si il lasam sa fiarba in jur de 15 de minute, la foc mediu. Luam spuma de cate ori va fi nevoie. Dupa acest interval adaugam zarzavaturile curatate si spalate, lasate bucati intregi, un catel de usturoi, boabe de piper si fierbem la foc mic-mediu. Pentru ca ceapa sa ramana intreaga o intepam cu 2 scobitori dintr-o parte in alta. Continuam sa luam spuma daca aceasta mai apare. Cu 5 minute inainte sa oprim focul adaugam sare.

Strecuram Strecuram supa cand carnea si legumele sunt fierte. Pregatim fideaua pentru fiert. O fierbem conform instructiunilor de pe pachet in supa strecurata. Cu riscul de a ma repeta folosim doar supa si fidea pentru cate portii se servesc la masa respectiva.

Servim supa de pui cu fidea scurta fierbinte, cu putin patrunjel proaspat tocat.

Revista Presei