Cea mai bună supă de roșii: Care e secretul bucătarilor italieni?

18 aug. 2020
Cea mai bună supă de roșii: Care e secretul bucătarilor italieni?

Unul dintre cele mai simple și totodată cele mai gusoate preparate, supa de roșii poate fi pregătită oricând, dar mai ales în sezonul legumelor proaspete românești. 

Rețeta este extrem de simplă, însă vă garantăm că preparatul final îi va impresiona chiar și pe cei mai mofturoși membri ai familiei.

Ingrediente:

  • 3 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras verde
  • 2 linguri ulei
  • 50 g orez
  • 400 g roşii în bulion
  • 100 g smântână
  • sare
  • verdeaţă

Mod de preparare:

„1. Pentru început, se curăţă zarzavatul pentru supa de roșii: ceapa, morcovul, păstârnacul, ţelina şi ardeiul gras. Toate legumele se spală, se taie în bucăţi mari şi se pune la fiert.

2. Într-un alt vas cu apă se pun roşiile şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Când roșiile sunt bine fierte, se trec printr-o sită şi se diluează cu supa de legume. Se adaugă orezul şi uleiul şi se pune din nou la fiert. Se lasă 5 – 10 minute, de la primul clocot, până ce fierbe orezul.

3. Supa de roșii se condimentează cu sare, după gust, iar când se serveşte se adaugă smântâna şi se presară verdeaţa,” notează retete.unica.ro.