Cea mai bună tartă cu mere din lume. Se prepară destul de simplu. Andreea Esca a dezvăluit rețeta sa preferată: e franțuzeacă, dar se folosesc mereu românești

24 oct. 2020
Cea mai bună tartă cu mere din lume. Se prepară destul de simplu. Andreea Esca a dezvăluit rețeta sa preferată: e franțuzeacă, dar se folosesc mereu românești

Este perioada în care ne bucurăm din plin de merele românești deosebit de gustoase și aromate. Dacă aveți poftă de un desert super delicios puteți încerca rețeta preferată a Andreei Esca, Tarte Tatin. În fapt este o rețetă franțuzească, după cum chiara dezvăluit în revista sa, Alist Magazine, dar merele pe care le folosește sunt românești și bune.

Prezentatoarea știrilor Pro Tv a explicat cum prepară ea cea mai bună tartă cu mere din lume. Așa pare după gustul desăvârșit pe care-l are și după cum arată. Vă urmăm poftă bună, încă de pe acum pentru că noi am încercat-o deja și este divină.

Rețeta Andreei Esca pentru tartă cu mere

„Rețeta foarte simplă am găsit-o chiar pe prospectul recipientului special pentru Tarte Tatin, cumpărat din București. Puteți să faceți însă tarta în orice altă “formă” de acest tip. Așadar, înainte de toate, faceți un aluat fraged. Fiecare după preferințe, cu sau fără ou, cu sau fără zahăr. Eu l-am făcut așa, de această dată: 300 gr făină, 150 gr unt bun, gras, tăiat cubulețe și lăsat un pic să se înmoaie, un vârf de cuțit de sare și 80 ml de apă (sau lapte călduț).

Amestecați făina cu sarea, apoi puneți bucățelele de unt și începeți să le frământați cu buricele degetelor, până se contopesc total cu făina. Nu vă speriați că se fărâmițează, puneți repede apa sau laptele, câte puțin, până vi se leagă și puteți forma o minge. O lasați în frigider până e gata conținutul.

Merele se curăță de coajă și se taie în sferturi sau chiar în bucăți mai mici. Apoi, faceți caramelul în cratiță topind 170 gr de zahăr la care adaugați 50 grame de unt. În caramel așezați bucățile de măr și mai puneți deasupra 30 gr de zahăr și 30 g de unt în bucățele. Așezați peste mere coca pe care ați scos-o de la frigider și ați întins-o în prealabil pe o foaie de copt.

Băgați 40 de minute la cuptorul încălzit în prealabil la 180 de grade. Dacă vă place mai rumenită, o mai lăsați. După ce scoateți din cuptor tarta o lăsați 1o minute să se răcească un pic și o răsturnați. Serviți cu smântână sau cu înghețată de vanilie. Poftă bună!”, a explicat Andreea Esca pentru AlistMagazine.