Cea mai bună veste privind coronavirus! Anunț de ultimă oră al cercetătorilor

După ce criza coronavirus a acaparat toată planeta, mii de oameni murind şi peste 130.000 deja infectaţi, apar şi veştile bune. O companie canadiană a anunţat recent că a dezvoltat deja un vaccin pentru teribilul virus care a luat lumea prin surprindere. Se pare că mai sunt nevoie de câteva săptămâni până în momentul în care acesta va fi testat pe oameni pentru a vedea eficacitatea lui.

Veşti bune privind lupta împotriva coronavirus

O companie medicală din Canada a anunțat recent, cu mare fast, că a dezvoltat un vaccin împotriva coronavirus într-un timp record, având nevoie de doar săptămâni de la primirea secvenței genetice a virusului. Cu toate acestea, el nu a fost încă testat pe oameni, mai fiind nevoie de câteva săptămâni pentru asta. Medicago, o  firmă biofarmaceutică din Quebec, Canada, a transmis recent că a descoperit un vaccin pentru noul COVID-19, mai având nevoie doar de câteva zile pentru a-l pune la punct.

Anunțul companiei privind vaccinul

Directorul companiei Medicago, Bruce Clark, a explicat, într-o conferință de presă că imediat ce medicamentul va fi aprobat, compania sa ar putea realiza aproximativ 10 milioane de doze pe lună. Cercetătorii canadieni a explicat că au primit secvența genetică a virusului cu 20 de zile în urmă, de atunci căutând continuu un tratament. CEO-ul companiei spune că vaccinul ar fi gata, urmând să fie pregătit pentru testarea umană, scrie dailystar.co.uk.

Alte companii lucrează la un tratament

Există numeroase companii și grupuri academice, 37 în total și 25 doar din China, care și-au anunțat deja programe de dezvoltare a vaccinurilor COVID-19. Astfel, oamenii de știință din cadrul companiilor biofarmaceutice, universitățile și agențiile de reglementare s-au întâlnit cu OMS pentru a întocmi un plan pentru dezvoltarea de vaccinuri împotriva COVID-19, pe fondul unei situații care se schimbă de la o zi la alta. Prioritățile au fost elaborarea unui profil de produs-țintă (TPP), proiectarea unui protocol principal pentru testarea mai multor vaccinuri cu potențial, în paralel, și coordonarea lucrărilor internaționale privind testările vaccinurilor.

„Există un consens în ceea ce privește calea de urmat, iar consensul este că trebuie depusă multă muncă pentru a ajunge acolo (la dezvoltarea unui vaccin eficient)”, a explicat Johan Van Hoof, șeful Diviziei Terapeutice Globale pentru boli infecțioase și vaccinuri, Janssen, Johnson & Johnson.

Revista Presei