Cea mai delicioasă tartă cu pui. Rețeta pe care oricine o poate prepara. E un adevărat deliciu

Barbecue-Chicken-Tart_MASTER_ID-1408171
Barbecue Chicken Tart

Tartele sărate lu mare căutare. Ele ne țin de foame și sunt destul de greu de refuzat având în vedere textura și gustul lor. Dacă vrei să încerci un preparat delicios în bucătăria ta, tarta cu pui și dovlecei este cea mai bună alegere. Rețeta este extrem de simplă și oricine o poate prepara.

Pentru cei care au mai mult timp liber, ei pot apela la pregătirea unui aluat în casă, însă cei de la Bucătăraș ne recomandă un foietaj gata cumpărat. Rețeta pentru tarta cu pui și dovlecei este gata în mai puțin de o oră, iar pașii sunt extrem de simpli. Tot ce trebuie să faci este să ai toate ingredientele necesare.

De ce ai nevoie

  • 400 gr aluat foietaj
  • 1 dovlecel nu foarte mare
  • 1 piept de pui potrivit
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • oregano uscat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3-4 frunze de busuioc verde
  • 2 linguri sos asiatic
  • 100 gr masline negre fara samburi
  • 100 gr mozzarella
  • 150 gr cascaval

Cum se prepară

În primă parte, spalati dovlecelul, il stergeti si il taiati rondele potrivit de groase, pe care apoi le condimentati cu sare, piper, boia si oregano. Urmatorul pas este rumenirea acestora pe un grill, pe ambele parti, apoi le scoateti pe un platou.

Prepararea puiului eset următorul pas. Pieptul de pui il spalati si il stergeti cu servetele, apoi il taiati fasii. Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie si adaugati apoi bucatile de pui, presarati sare, piper si boia dulce.

Il lasati la foc potrivit, invartiti din cand in cand, pana scade tot lichidul. La final adaugati sosul asiatic si il mai lasati circa 1 minut pe foc. Il dati deoparte, adaugati busuiocul verde tocat, amestecati. Maslinele le faceti felii.

Inrte timp, scoateti foietajul de la rece , il intindeti putin, sa fie potrivit pentru o tava de 24/37 cm. Puneti hartie de copt, asezati foietajul. Il intepati cu furculita. Asezati rondele de dovlecel, apoi puiul si maslinele.

Dati cascavalul si mozzarella pe razatoarea mare, apoi le presarati deasupra si introduceti tarta in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru 35 de minute, pana prinde o crusta rumena deasupra.

Cand este gata, scoateti tarta, o lasati putin la racorit si este gata pentru a fi servita. Poate fi servita atat simplă, si alaturi de o salata sau unul din sosurile preferate.

Revista Presei