Cea mai delicioasă varză călită cu mere. O rețetă deosebită cu un gust pe măsură

vazra

Dacă vrei să te răsfeți cu un prepar deosebit, varza călită cu mere este cea mai bună alegere. Rețeta este extrem de simplu de preparat, e gata în câteva minute și e mai delicioasă decât crezi. 

Pentru a prepara această rețetă asigură-te că ai pe masă o varză cât mai proaspătă și mere de mărime medie. Nu uita de foaia de dafin, ea este ingredientul secret. Dacă urmezi pașii exacți, te vei bucura de un gust diferit pe care cu siguranță îl vei mai experimenta.

De ce ai novoie 

  • o varză mare albă sau roşie
  • 5 mere de mărime medie
  • 2 foi de dafin
  • 3 lg ulei
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov
  • 5 linguri oţet balsamic
  • 2 lg zahăr
  • sare
  • piper

Cum o prepari 

Rețeta pentru varza călită cu mere se prepară în doar 50 de minute, iar totul este extrem de simplu.

Se toacă varza cât mai mic, se freacă cu sare şi se lasă la înmuiat aproximativ 10 minute. Imediat după aceea, aceasta se căleşte împreună cu ceapa şi morcovul în uleiul deja încins, având grijă să amestecăm cât mai des pentru a evita să se lipească.

Merele răzuite vor fi şi ele adăugate ulterior, apoi 250 ml de apă, puţină sare şi piper. Se lasă apoi la fiert aproximativ 30 de minute, se completează cu zahărul, oţetul şi două foi de dafin şi iar în doar 5 minute oprim focul. Lăsăm puțin să se așeze, apoi putem de gusta preparatul nostru delicios.

Revista Presei