Cea mai fină cremă de lapte. O poți folosi în orice prăjitură. Rețeta pe care trebuie să o încerci

crema

Atunci când vrei să prepari o prăjitură, crema este cea mai importantă, pentru că ea va schimba gustul întregului preparat. În cazul în care vrei să încerci ceva deosebit, iată rețeta pentru cea mai fină cremă de lapte. Trebuie neapărat să o încerci. 

Indiferent că este vorba despre un tort de casă sau o prăjitură cremoasă, această rețetă pentru crema de lapte este ideală atunci când vrei să te bucuri de un gust fin. Pentru a o prepara ai nevoie de doar câteva ingrediente simple.

Ingrediente

  • 400 ml de lapte
  • 400 ml de smantana pentru frisca 35%100 g de lapte
  • 3 galbenusuri de oua
  • 5 linguri de faina sau amidon
  • 80 g de zahar
  • 100 g de unt
  • o fiola de esenta de vanilie

Mod de preparare

Se fierbe un pahar de lapte intr-un ibric. Combinati laptele ramas, smantana si laptele intr-o craticioara si puneti-le pe foc mic, scrie bucatarianoastra.online.

Bateti galbenusurile cu zaharul intr-un vas separat. Amestecati paharul de lapte fierbinte cu faina/amidonul, dupa care adaugati-le treptat, in jet subtire, amestecand continuu, in compozitia de galbenusuri.

Amestecati foarte bine, ca sa nu ramana cocoloase. Cand amestecul de lapte, smantana si lapte condensat va incepe sa clocoteasca, luati-l de pe foc. Turnati in jet subtire compozitia de galbenusuri in el, amestecand continuu cu telul.

Puneti compozitia obtinuta pe foc mic si incalziti-o pana se va ingrosa. Nu uitati sa o amestecati in permanenta. Apoi luati crema de pe foc, adaugati esenta de vanilie in ea si lasati-o sa se raceasca.

Cand va ajunge la temperatura camerei, adaugati untul taiat in cubulete si mixati crema pe parcursul a 2-3 minute, ca sa capete o textura ideala pentru torturi si prajituri.

Revista Presei