Cea mai fragedă carne de porc cu orez. Rețeta pe care trebuie să o încerci. Care e ingredientul secret

porcc
Atunci când ești în lipsă de idei, sau pur și simplu îți dorești să te răsfeți cu un meniu ca în marile restaurante, această rețetă este alegerea corectă. Carnea de porc cu orez și salată de castraveți este unul dintre cele mai delicioase preparate, iar secretul gustului stă în ingredientul secret pe care îl vei adăuga în interior. 
Rețeta este una foarte simplu de realizat, iar ghimbirul este cel care va schimba gustul întregii compoziții. De asemenea, carnea de porc va deveni mult mai frageda atunci când o prepari în acest stil.

De ce ai nevoie

  •  100 g orez lung alb
  • 1 lingură ulei
  • 450 kg carne tocată de porc
  •  2 căţei de usturoi tocat fin
  • 1 chili roşu mic tocat fin
  • 2 linguri sos de soia
  •  2 linguri jumătate ghimbir proaspăt ras
  •  4 linguri suc de lime proaspăt
  • 1 linguriţă zahăr brun
  • 1 castravete lung, feliat subţire
  • 2 cepe verzi tăiate subţire
  • 1 linguriţă coriandru proaspăt
  •  mentă proaspătă

Cum o prepari

Carnea tocată de porc se pune în tigaie la călit în ulei timp de 7 minute. Apoi se adaugă usturoiul, chili şi 2 linguri de ghimbir proaspăt ras.

După ce timpul menționat trece, se ia de pe foc şi se stropeşte amestecul cu 2 linguri de suc de lime şi se adaugă 1 lingură sos de soia, adăugând un sfert de cană de apă dacă e prea uscat.

Se amestecă celelalte 2 linguri de suc de lime, 1 lingură sos de soia şi jumătate de lingură de ghimbir ras şi zahărul brun. Se adaugă castraveţii şi ceapa, apoi coriandrul şi menta.

Preparatul se servește alături cu carnea de porc peste orezul fiert.

Revista Presei