Cea mai mare pensie din România. Cine este pensionarul cu mii de euro

euro_cashrtyu
Bani euro

Pensiile speciale, de mii de euro, continuă să uimească opinia publică din România, în timp ce guvernul actual încearcă din răsputeri să le elimine. 

Cea mai mare pensie în România pe anul trecut a fost de 73.890 de lei/lună.

Cel care încasează acești bani, lunar, este un fost procuror comunist, Gheorghe Bălășoiu, comandant al Penitenciarului de la Colibași. Pensia reprezintă un cumul de pensii speciale și de magistrat și de militar.​

Aceste pensii vor dispărea

Pensiile speciale din România sunt la un pas să fie desființate.

„Pensiile speciale se amână cu un an şi nu ar trebui să fie mare supărare. Codul administrativ este atacat la Curtea Constituţională şi, în acelaşi timp, nu există nici normele de aplicare. Nu poate nimeni să beneficieze de aceste pensii până nu apar aceste norme, până nu se clarifică Codul administrativ.

Este doar a amânare, nu se suspendă dreptul la pensie, dar din 2021. Vom vedea ce va spune şi Curtea Constituţională şi apoi vom lua o decizie în consecinţă. În Parlament există un proiect de lege, pe care eu l-am iniţiat, privind eliminarea pensiilor speciale, indemnizaţiilor de serviciu, pensii care nu se bazează pe contributivitate şi scoatem de acolo doar militarii. Ştiu foarte bine discuţiile şi despre judecători şi despre alte categorii. Există acest drept pentru a avea o pensie care nu este legată de contributivitate, dar calculul acestei pensii este în atribuţiile Guvernului.

Asta nu înseamnă că trebuie să fie acele pensii de zeci de mii de lei, mai mari decât un salariu. Înţeleg că există categorii care prin tratate internaţionale au acest drept de a avea o pensie care nu este legată de contributivitate, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie pensii nesimţite. Deci, trebuie să le decuplăm pe cele două”, a adeclarat ministrul Finanțelor, Florin Cîţu.

Citește și:

Revista Presei