Cea mai proastă veste pentru pensionari. Ce se va întâmpla cu pensiile în următoarea perioadă. Violeta Alexandru a făcut anunțul în direct

pensii
Photo by Anna Auza on Unsplash

PSD a promis pensionarilor că vor primi pensii mai mari cu 40%. Între timp, pandemia care a lovit întreaga lume a dat toate economiile peste cap, iar România nu face excepție. Fiind an electoral, Guvernul Orban a decis totuși o majorare, dar de 14%. Mulți analiști au criticat-o și pe aceasta, care s-a aplicat începând cu 1 septembrie.

PSD continuă să insiste pe ideea creșterii pensiilor cu 40%, mai ales că pe 6 decembrie urmează noi alegeri, pe care vor să le câștige. Cum pensionarii reprezintă principalul lor electorat, folosesc această temă în continuare.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii a explicat că o astfel de majorare este imposibilă și că atunci când PSD a venit cu aceste promisiuni în fața românilor era o altă situație, dar că acum nici ei și nici nimeni nu ar putea crește pensiile întrucât nu mai sunt bani la bugetul de stat pentru acest lucru.

Anunțul Violetei Alexandru despre pensii

„Dacă PSD avea determinarea să o facă, când a guvernat într-o situaţie economică incomparabilă cu cea pe care noi am guvernat-o, cu siguranţă putea să o facă, dar nu a dorit acest lucru. V-am subliniat mai devreme diferenţa dintre noi şi PSD este că noi suntem responsabili.

Cu siguranţă, o creştere este justificată şi repet este cea mai delicată perioadă economică. Noi am făcut această creştere, PSD nu. Exact când a decis nu a făcut acest lucru, deşi nu poate compara perioada de guvernare pe care au gestionat-o cu cea pe care noi am parcurs-o şi am gestionat-o şi cu toate aceastea a promis şi nu a făcut.

Diferenţa este că noi nu promitem, ci facem lucrurile cu chibzuinţă şi cu un raţionament de a-i fi bine României şi pensionarilor noştri şi acum şi în perioada următoare. Nu se poate imagina o creştere a pensiei care să nu poată fi susţinută în buget.

Deciziile Curţii sunt foarte clare. Odată ce ai emis o decizie de pensionare nu mai poţi reveni asupra ei să o diminuezi. Noi suntem responsabili, noi nu aruncăm cu iluzii şi promisiuni oamenilor pentru că nu este normal să procedăm aşa.

Toată lumea ştie ce se întâmplă în acest moment în România. Toţi trăim printre oameni care se confruntă cu o serie de dificultăţi şi vedem că trebuie să ţinem lucrurile pe linia de plutire şi uşor-uşor să ne revenim. Aşa şi creşterile veniturilor noastre se vor face pe măsura posbilităţilor şi spuneam că anul viitor avem în continuare în intenţie să facem creşteri bazate pe revenirea economiei pentru care muncim foarte mult, prin toate măsurile luate”, a declarat Violeta Alexandru, conform România TV.

Revista Presei