Cea mai răcoroasă prăjitură cu căpșune. Rețeta simplă și rapidă. Cum o prepari corect

homemade-strawberry-cake

Prăjitura cu căpșune este desertul pe care trebiue să îl încerci neapărat în această vară. Este răcăroasă, delicioasă și rapid de preparat. De asemenea, aceasta rețetă este una extrem de simplă pe care o poți prepara oricând dorești.

Această prăjitură poate fi consumată foarte ușor lângă o cană de cafea sau un pahar cu suc de fructe. Dacă te hotărăști să încerci această rețetă, nu vei mai avea nevoie de niciun alt desert din comerț și o vei putea prepara oricând vrei să te răsfeți cu ceva dulce.

De ce ai nevoie

  • 120 gr + 2 linguri de zahar granulat;
  • 120 gr de faina alba;
  • 1 varf de lingurita de sare;
  • 60 gr de unt topit;
  • 2 oua mari;
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 1/2 – 1 lingurita extract de migdale;
  • 300 gr de capsune, taiate in jumatati sau sferturi, in functie de marime.

Cum o prepari

 

Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius, apoi se ia o forma rotunda de placinta si se unge cu putin unt.

Intr-un castron mare se pun impreuna 120 gr de zahar, faina si sarea, care se amesteca pana cand se combina si apoi se lasa deoparte.

Se ia apoi un vas rezistent la microunde in care se pune untul la topit, timp de 45 de secunde. Se asteapta putin apoi se adauga ouale, extractul de vanilie si cel de migdale si apoi se amesteca. Se toarna amestecul de ingredient lichide peste cel de ingrediente solide si se amesteca pana cand se omogenizeaza. Se adauga 240 de capsune taiate si se amesteca. Se va obtine un aluat destul de gros.

Se toarna aluatul in forma de placinta, apoi se pun deasupra restul de capsune si se apasa usor cu degetul, ca sa intre partial in aluat.

Se pudreaza uniform cu restul de zahar si se introduce la cuptor timp de 35-40 de minute sau pana cand marginea aluatului este inchegata iar scobitoare iese curata din mijlocul tavii.

Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca in forma, inainte de a o scoate pe un gratar de bucatarie pentru servire.

Revista Presei