Cea mai simplă rețetă pentru tarta cu ciocolată. Are un gust de vis. Cum o prepari acasă

tarta ciocolata

Dacă vrei să te bucuri de un desert fin în acest sfârșit de săptămână, tarta cu ciocolată este cea mai bună alegere. Rețeta o poate prepara oricine, iar gustul este extrem de fin, așa că nu te vei putea opri la o singură felie.

Pentru a prepara această rețetă vei avea nevoie de câteva ingrediente simple, de bază. Ai grijă la ciocolata amăruie pe care o alegi, pentru că ea va da gustul întregii compoziții.

De ce ai nevoie 

  • faina
  • 1 bucata ou
  • 2 linguri apa
  • 100 g margarina
  • 1 bucata esenţa de vanilie
  • 100 g zahar pudră vanilat

Pentru cremă:

  • 500 ml frişca lichidă
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 1/2 bucata fiola esenţa rom
  • 1 lingurita cacao
  • 2 pliculete gelatina

Cum o prepari 

Nu e deloc dificil, iar pașii sunt foarte simplu de urmat. Pentru a prepara blatul, se topeşte margarina pâna devine cremoasa, apoi se amesteca cu faina cernuta, oul batut, esenţa, zaharul pudră si apa. Se framânta un aluat caruia, daca este prea lipicios, i se mai adauga puţina faina.

Se da la rece pentru jumatate de ora, apoi se pune în tava de tarta tapetata cu hârtie de copt. Se înţeapa cu furculiţa din loc în loc si se da la cuptorul încins pâna se rumeneste usor.

Pentru cremă, se pune frişca lichidă într-un vas, apoi se adauga ciocolată, cacaua desfacuta în puţina frişca lichidă si esenţa. Amestecul se pune la foc mic, amestecând continuu pâna ce totul devine omogen.Gelatina se pune la hidratat în puţina apa rece, apoi se pune la foc mic sa se dizolve, însa fara sa fiarba. Se încorporeaza usor racita în crema de ciocolată si se da puţin la rece.

La final, se toarna crema calduţa peste blatul racit si se da tarta la frigider. O poți tăia și consuma a doua zi, sau dacă nu ai răbdare, după cel puțin opt ore de stat la rece.

Revista Presei