Cea mai subapreciată legumă: Este antibioticul natural suprem, vindecând peste 30 de afecțiuni, dar românii o ignoră

legume 4
Photo by ja ma on Unsplash

Românii includ destul de multe legume în alimentația lor de zi cu zi, dar, inexplicabil, din alimentația multor români lipsește una dintre cele mai sănătoase legume, cu efecte benefice în peste 30 de afecțiuni.

Păstârnacul, antibioticul natural suprem

Această leguminoasă seamănă foarte mult cu morcovii albi și este o sursă excelentă de vitamina C, fibre și calciu. Aroma sa este dulceagă, potrivindu-se de minune pentru supe și fricpturi.

Cercetătorii remarcă faptul că o alimentație bogată în păstârnac vă poate feri de alzheimer și diabet.

Fie că e consumat crud, ras, sub formă de ulei sau decoct, extracte din frunze și mai ales din rădăcini, păstârnacul are afecțiune benefică în:

  • colecistite,
  • constipaţie,
  • anorexie,
  • dureri gastrice,
  • atonii veziculare,
  • enterocolite spastice,
  • insomnii minore,
  • nefrită,
  • disurie,
  • colici renale,
  • dereglări endocrine (sindrom menstrual),
  • reumatism,
  • avitaminoze,
  • obezitate,
  • boli vasculare,
  • infecţii,
  • stări febrile,
  • inapetenţă,
  • dismenoree,
  • febră,
  • ateroscleroză,
  • detoxifiere
  • anemie
  • diabet zaharat

„Supa de zarzavat în care se pune păstârnac alături de alte rădăcinoase, precum  varză şi praz, este recomandată în regimurile de slăbire, datorită conţinutului mare de minerale, valorii energetice scăzute şi efectului diuretic, depurativ.

Citește și:

Revista Presei