Cea mai tare rețetă moldovenească: Plăcintă cu carne. Care este secretul pentru un aluat extrem de fraged

placinta cu carne

Dacă nu mai știi ce să gătești acasă pentru felul principal, îți propunem să ieși un pic din zona de comfort și să încerci această rețetă delicioasă de plăcintă cu carne.

  • 1 pachet foi fine de placinta din comert
  • 1 kg carne tocata de porc, vita sau pasare
  • 300 g smantana
  • 3 oua
  • 1 ceapa uscata sau 1 legatura ceapa verde
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei dulce
  • marar sau patrunjel verde sau uscat
  • 1 lingura de unt, untura sau ulei pentru uns tava

Mod de preparare:

„Intr-un castron se amesteca ceapa tocata cubulete cat mai fine, carnea tocata, condimentele, verdeata proaspata sau uscata si jumatate din cantitatea de smantana. Eu nu pun ou in umplutura, imi place sa fie umplutura cremoasa, fina, iar oul intareste.

Am folosit o tava rotunda cu dimensiunea de 30 cm. E genul de tava specifica Dobrogei. Am uns tava cu 1 lingura de untura, dar se poate unge si cu unt sau ulei, dupa dorinta. Untul da parfumul specific, iar untura da fragezime.

Se iau 2 foi de placinta si se pune ici colo umplutura. Recomand sa urmariti reteta video, ca sa vedeti exact tot ce fac eu. Pun cate 2 foi, pentru ca foile din comert se rup foarte usor. La aceasta placinta nu stropesc foile cu grasime, isi lasa carnea destula.

Se ruleaza foaia ca un melc, apoi se asaza in tava. La fel se procedeaza si cu celelalte foi si restul de umplutura. Se bat impreuna restul de smantana, ouale si un praf de sare si se toarna deasupra. Se intinde ca sa acopere bine toata placinta. In felul acesta placinta va fi aurie, se va rumeni frumos, iar foile nu vor fi exagerat de crocante.

Coacerea se face in cuptorul preincalzit, la o temperatuta de 200 de grade, timp de 30-40 de minute. Verificati cuptorul dupa 20 de minute. Se lasa pana cand se rumeneste frumos deasupra, iar mirosul va face sa tropaiti de nerabdare pe langa bucatarie.

Se scoate placinta din cuptor, se fugaresc pofticiosii si se lasa sa respire 15 minute. Paziti bine usa bucatariei, ca nu se stie cu hotii si vecinii.

Se taie placinta, apoi se serveste alaturi de ketchup dulce sau picant, un pahar de vin bun, de casa, bere sau lapte batut. Poate fi antreu, gustare sau fel de baza alaturi de o salata.

Pofta buna, dar nu uitati sa vizionati si reteta video. Si lasati dedesubt un comentariu, sa stiu ca ati trecut pe aici, prin casuta mea virtuala,” notează pofta-buna.com.

Revista Presei