Cea mai toxică băutură alcoolică din lume! Nu o consumați mai devreme de 3 ani de la producere. Vă face rău

13 mai 2020
Cea mai toxică băutură alcoolică din lume! Nu o consumați mai devreme de 3 ani de la producere. Vă face rău

Alcoolul trebuie consumat cu moderație, întrucât poate provoca daune irecuperabile în organism. Însă atunci când băuturile care sunt consumate nu respectă nici standardele de calitate, ele sunt adevărate bombe.  Radu Morariu, directorul general al Organizaţiei Patronale a Industriei Alcoolului şi Băuturilor Alcoolice „Garant”, atragea atenţia în urmă cu mai mult timp că țuica poate fi extrem de toxică dacă se consumă înainte să treacă trei ani de la producere.

„În momentul în care se face ţuica de către un producător particular, fruntea, adică prima care curge, se aruncă. Se păstrează numai mijlocul. Or, ţăranii tocmai fruntea o păstrează, pentru că are cea mai mare concentraţie de alcool, adică are tărie. Iar fruntea conţine substanţe toxice în cantităţi de trei-patru ori mai mari decât cele admise. Rachiurile de fructe, care se produc şi în Italia, şi în Franţa, au, prin normele europene, până la 1.200 mg de alcool metilic.

Ţuicile noastre, în momentul în care au ieşit din cazane, au peste 3.000 mg de alcool metilic. În afară de acesta, conţin substanţe nocive ca alcoolul izopropilic, izoamilic, precum şi aldehide şi cetone. Ţuica, prin învechire, capătă proprietăţi mai bune, iar alcoolii volatili se evaporă.

Apoi, cu cât ţuica are concentraţia alcoolică mai scăzută, cu atât este mai toxică, pentru că omul bagă mai puţin foc, temperatura de fierbere este mai mică şi nu ajunge să volatilizeze alcoolii superiori. Alcoolul metilic afectează prima dată nervul optic (începi să ai probleme de vedere şi cataracta se instalează mai repede), după aceea atacă ficatul şi pancreasul”, a spus Radu Morariu.

Ce spune și despre whisky

„În România se produce whisky cu aromă de whisky importată din Olanda, că există acolo o firmă care face tot felul de arome, inclusiv de vin. Aduc aroma de whisky, o amestecă împreună cu alcoolul şi au făcut whisky. Îi dau culoarea cu coloranţi, care sunt şi ei toxici, nici măcar nu-şi bat capul să bage zahăr ars.

Şi, atunci, whisky-ul are un gust ciudat, mai ales că în cel contrafăcut nu se bagă alcool de calitate, ci unul care miroase urât. Falsul se cunoaşte după gust, pentru că whisky-ul are un uşor gust aromat. Dacă simţi că te zgârie pe gât, îţi irită esofagul, e sigur contrafăcut”, a completat acesta conform Romania Tv.