Cea mai toxică legumă! Pericol în farfuriile românilor. Cum o consumăm corect

de: Ana Toma
09 iul. 2020
Cea mai toxică legumă! Pericol în farfuriile românilor. Cum o consumăm corect
Fasole albă

Legumele sunt bogate în nutrienți, te ajută în dietele de slăbit și oferă alte zeci de beneficii uimitoare organismului tău. Mare atenție însă la această legumă. Putem avea probleme mari de sănătate dacă nu o consumăm corect.

Fasolea, deși este un aliment bogat în carbohidrați, conține o substanță toxică numită fitohemaglutinina. Consumată în cantități mari, această legmă poate crea probleme mari din punct de vedere digestiv și poate duce la apariția unor stări de greață.

Specialiștii susțin că fasolea roșie este cea care conține această substanță dn abundență. Pe lângă substanța toxică, puțini știu faptul că fasolea mai conține zaharuri, care sunt extrem de greu de digerat.

Cum o consumi corect

Pentru a scăpa de substanța toxică, fasolea trebuie înmuiată în apă între 5-6 ore, iar în acest timp, apa trebuie schimbată de cel puțin două ori.

Următorul pas este fierberea. Fasolea trebuie fiartă 20-30 de minute, apoi apa se schimbă de trei ori, până în momentul în care aceasta devine mai moale.Odată fiartă și înmuiată, substanța toxică va dispărea.

Un alt lucru important de știtu este cantitatea. Pentru a evita orice fel de problemă cum ar fi balonarea, sau senzația de greață, este indicat un consumul unei cantități mai mici fasole.