Cea mai tristă veste pentru România! Guvernul se pregătește de ce e mai rău. Va fi dezastru de Paște

nelu tataru

Pandemia de coronavirus lovește crunt România. Avem peste 5000 de oameni infectați, iar câteva sute și-au pierdut viața deja. Ceea ce urmează este însă mult mai grav.

Cea mai tristă veste pentru România!

Este cea mai tristă veste pentru România. Guvernul se pregătește de ce e mai rău. Va fi dezastru de Paște. România nu se poate relaxa în perioada imediat următoare, pentru că vârful epidemiei nu a fost încă atins.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că specialiştii ministerului estimează că vârful epidemiei de coronavirus va fi atins în România între 20 şi 25 aprilie.

El a precizat că o eventuală scădere a numărului de noi cazuri de infectare cu virusul COVID-19 ar putea fi înregistrată spre sfârşitul lunii mai şi începutul lunii iunie.

„Avem o estimare ca în a doua jumătate a lunii aprilie, după 20, 21 spre 25 să avem un vârf, dar, mă repet.

Acest vârf depinde foarte mult de implicarea atât a noastră ca parte medicală, cât şi a populaţiei, prin respectarea unei norme.

Implicare va duce ori la un vârf ascuţit în care vom avea un număr mare de cazuri, nu poate 10.000, poate şi mai multe, cazuri la un moment dat, fiind severe, poate vor sufoca activitatea spitalelor şi a secţiilor de terapie intensivă, ele fiind cele care necesită un suport cardio-vascular sau respirator sau putem avea un urcuş mai lent.

Unul cu un număr de cazuri care să nu se dubleze de la o zi la alta şi cazurile să fie asimptomatice, uşoare şi medii, încât să ne dea nouă posibilitatea ca unităţi medicale să putem interna, trata şi externa alţi pacienţi care se infectează cu coronavirus.

Poate să ne gândim spre a doua jumătate a lunii mai, începutul lunii iunie să vedem un număr de cazuri din ce în ce mai mic, cazuri noi mă refer, ca să putem trata în linişte cazurile vechi şi să ne gândim la o evoluţie spre vară ca să trecem peste acest hop”, a afirmat Tătaru, conform Agerpres.

Revista Presei