Ceaiul care ajută cel mai mult la slăbit și detoxifiere. Elimină toate toxinele de corp. Câte căni trebuie să bei zilnic și cum se prepară corect

22 oct. 2020
Ceaiul care ajută cel mai mult la slăbit și detoxifiere. Elimină toate toxinele de corp. Câte căni trebuie să bei zilnic și cum se prepară corect
Photo by Louis Hansel @shotsoflouis on Unsplash

Dacă doriță să slăbiți sănătos și să eliberați corpul de toxine, atunci cea mai bună soluție o reprezintă ceaiurile. Însă acestea trebuie consumate și preparate corect, altfel veți obține efectul invers. Pentru detoxifiere și eliminarea kilogramelor în plus, mulți nutriționiști reprezintă ceaiul de soc, despre care spun că ajută foarte mult în diete.

Ceaiul de soc este foarte indicat pentru că elimină toxinele din organism și are proprietăți diurectic. În plus are și un ușor efect laxativ. Gustul este unul foarte bun, așa că nu va fi deloc greu să consumați această băutură aromată cu regularitate.

Cum se prepară ceaiul de soc

Dacă doriți să-l folosiți pentru slăbit, nutriționiștii recomandă să-l preparați dimineața și să beți întreaga zi din el. Atenție, nu mai mult de un litru! De preferat doar două trei căni pe zi. Așadar se toarnă un litru de apă clocotită peste 6 linguri de flori de soc uscate și se lasă acoperite timp de 10-15 minute. Puteți să adăugați și câteva felii de lămâine pentru un gust și mai bun.

Farmacistul Ovidiu Bojor recomandă o infuzie din flori de soc dintr-o lingură de plantă la o cană cu apă, seara înainte de culcare. Nu neapărat pentru slăbit, ci pentru celelalte proprietăți pe care le are. Trebuie mare atenție la frunzele de soc pentru că cele verzi sunt toxice.

Pentru ce mai poate fi folosit ceaiul de soc

Ceaiul de soc poate fi folosit și pentru cataplasme aplicate în degerături și contuzii. Se prepară o infuzie concentrată din 40 de g de flori la un litru de apă.

Dr. farmacist Ovidiu Bojor a explicat și el pentru Libertatea cât de bun este ceaiul de soc și a remarcat proprietăție belefice pe care le are:  „Florile de soc conțin vitamina C și vitamine din complexul B. Preparatele din flori de soc au acțiune sudorifică, antitusivă, emolientă și imunostimulantă”. Asta pe lângă efectele de detox pe care le are. Ajută chiar și în tratarea hemoroizilor

Socul este indicat și în stări febrile și poate fi un bun înlocuitor aspirina sau paracetamolul, mai aleți dacă optați mai întâi pentru un tratament naturist care să vă scape de răceală. Florile de soc au un efectiv pozitiv și în tratarea reumatismului şi a bolilor eruptive, cum sunt rujeola sau scarlatina.