Ceaiul care îngrașă cel mai mult! Crește enorm apetitul. Nu-l consuma dacă vrei să slăbești

ceai

Cei mai mulți dintre noi caută remedii minune, care să ajute la pierderea rapidă a kilogramelor în plus. Însă sunt și persoane care vor să-și recupereze apetitul pierdut poate în urma unei perioade stresante. Pentru acest lucru pot utiliza cu încredere ceaiul de obligeană, care să găsește în orice plafar. Dacă sunteți la dietă, însă evitați-l.

Medicina ayurvedică folosește această plantă în bolile de rinichi şi ficat, în reumatism şi pentru îmbunătăţirea memoriei. În China obligeana este și astăzi ultilizată pentru recuperarea pacienţilor cu accidente vasculare cerebrale. În medicina tradiţională este recomandată în tratamentul tulburărilor psihice şi nervoase, cum ar fi: isteria, nevrozele anxioase şi depresive, psihozele, epilepsia.

Obligeana se consumă cu măsură

Obligeană mai este cunsocută și sub alte denumiri ca: trestie mirositoare, crin de apă, buciumaş, papură roşie, spetează, spiribană, paporotnec, calmenă, etc.

Ceaiul de obligeană se consumă cu măsură. Rizomul conține compuși chimici cu multe proprietăți bune: ulei volatil, principii amare, acid acoric, criptoacoronă, acoronă, calaconă, calmeol, tanin, rezine, zaharuri, amidon. De asemenea, este bogat în săruri minerale, vitamina B1, vitamina C.

Cum se prepară

Infuzie din rizom de obligeană: Peste o lingură și jumătate de rizom uscat și mărunțit (sau măcinat) se toarnă 200 ml de apă clocotită. Se infuzează acoperit 15 minute. Se iau 3-4 linguri pe zi, deoarece, în doze mari, poate provoca greață.

Decoct din rizom de obligeană: Se fierbe 1 linguriță de rizom uscat și mărunțit sau măcinat (pulbere) în 200 ml de apă timp de 1-2 minute la foc mic. Cantitatea se bea de-a lungul unei zile înainte de mese.

Revista Presei