Ceaiul de cătină: Medicamentul natural suprem pentru creșterea imunității. Iată cum trebuie preparat

31 oct. 2020
Ceaiul de cătină: Medicamentul natural suprem pentru creșterea imunității. Iată cum trebuie preparat

Boabele de cătină sunt recunoscute drept cele mai eficiente polivitamine naturale, fiind de asemenea un remediu incredibil de puternic pentru creșterea imunității, datorită aportului mare de minerale, vitamine și uleiuri esențiale.

Boabele de cătină sunt foarte bogate în minerale, în vitaminele A, C și betacaroten (antioxidant natural care regenerează țesuturile).

Consumul zilnic de vitamina C este important pentru sănătatea organismului, mai ales pentru cei mici, care au nevoie de un aport sporit de vitamina C în perioadele de activitate fizică și psihică intensă precum și în perioada sezonului rece.

Rețetă: Macerat de cătină, pentru copii

„Maceratul de cătină este un remediu preferat de copii și convalescenți. Este foarte ușor de asimilat și ȋnviorător. Poate fi ȋmbogățit prin adaosul unei lingurițe de pulbere de măceşe și de afine.

Mod de preparare și administrare

2 lingurițe de pulbere de cătină se pun într-un pahar cu apă și se lasă la macerat, la temperatura camerei, de seara până dimineața, când se amestecă cu 1 linguriță de miere lichidă. Lichidul nu se filtrează, iar la sfârșit se consumă și pasta de cătină rămasă în pahar.

Pentru intărirea sistemului imunitar, pentru creșterea imunității la copii, se face o cură de 4 săptămâni cu macerat la rece de cătină, administrat cu un sfert de oră înaintea fiecărei mese,” notează topremediinaturale.com.

Ceai de cătină cu miere (sirop)

O altă rețetă cu efecte benefice majore pentru imunitate este ceaiul de cătină cu miere, recomandat atât copiilor cât și adulților.

„La 1 cană cu apă (250 ml) se pun 2 linguri de fructe uscate și mărunțite. Preparatul se fierbe la foc mic, timp de 15 minute, completându-se treptat apa care se evaporă. La final, se filtrează. Se amestecă 500 ml. decoct de cătină (preparat în modul prezentat mai sus; se dublează cantitățile) cu 500 g miere de tei lichidă. Decoctul cald se toarnă peste miere și se amestecă până la omogenizare.

Se transferă în recipiente din sticlă sterilizate și se păstrează în frigider. Administrare Se recomandă 5 ml. (1 linguriță), de 3 ori pe zi, pentru copii, și dublu pentru adulți. Se consumă cu regularitate, în timpul iernii,” adaugă topremediinaturale.com.