Ceaiul de mușețel: Pe cât de obișnuit, pe atât de extraordinar. Ce au descoperit specialiștii

12 iun. 2020
Ceaiul de mușețel: Pe cât de obișnuit, pe atât de extraordinar. Ce au descoperit specialiștii

Ceaiul de mușețel are nenumărate proprietăți benefice pentru corpul uman, specialiștii fiind uluiți de multutudinea de efecte pozitive ale acestuia.

„Un efect remarcabil al ceaiului de mușețel este acela de inactivare a toxinelor bacteriene, dar şi acţiunea imunostimulatoare.

Despre mușețel biochimiștii spun că este un imbatabil amestec de substanţe imuno-stimulatoare. Principiile active din florile de muşeţel ajută celulele sistemului imunitar să identifice şi să elimine mai rapid sursele de infecţie din organism.

Substanţele active din muşeţel se asimilează foarte uşor, având compatibilitate incredibilă cu organismul uman. Cel mai eficient preparat este ceaiul, deoarece proprietăţile antibacteriene şi antifungice sunt concentrate în uleiuri volatile,” anunță topremediinaturiste.ro.

Ceaiul de mușețel: Pe cât de obișnuit, pe atât de extraordinar. Ce au descoperit specialiștii

Specialiștii îndeamnă să combinați ceaiul de mușețel cu alte plante, pentru efecte și mai benefice.

Ceai de mușețel și cimbru

„Întărește imunitatea organismului. Acțiunea benefică a muşețelului este întărită de proprietățile cimbrului (un antibiotic natural), care distruge agenţii patogeni şi întăreşte capacitatea organismului de a se autoapăra.

Se prepară un amestec din:

  • 2 linguri de muşeţel uscat (30 g)
  • 1 lingură de cimbru uscat (15 g).

Peste plante se toarnă 1 litru de apă şi se pun la fiert. După ce au dat în clocot, se îndepărtează de pe foc, se acoperă și se lasă la infuzat 10 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi, înainte de fiecare masă. Se ține o cură de 3 săptămâni (tonifică şi revigorează întregul organism),” anunta topremediinaturiste.ro.

Ceai imunostimulator

„Se prepară un amestec din:

  • 3 linguri de muşeţel uscat (aproximativ 45 g)
  • 1 lingură de măceşe uscate şi mărunţite (15 g)
  • 1 lingură de flori de soc uscate (15 g)
  • 2 linguriţe de scoarţă de salvie uscată (10 g).

Amestecul de plante se păstrează într-un recipient din sticlă, închis ermetic. Peste 2 linguriţe (10 g) din amestecul de plante se toarnă 1 cană de apă clocotită. Se acoperă și se lasă la infuzat 10 minute, apoi se strecoară. Sunt recomandate 2 căni pe zi, dimineaţa şi seara, în cură de 3 săptămâni,” mai precizează topremediinaturiste.ro.